Ni blizu

Lidl izabrao dvije lokacije za svoje poslovnice u BiH

Izaslanstvo ‘Lidla’ predvodili su predstavnici ove kompanije iz Zagreba.
Gospodarstvo / Tvrtke | 23. 07. 2021. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković potvrdio je informaciju kako je prije 10-tak dana izaslanstvo njemačkog trgovačkog lanaca ‘Lidl’ koji posluje u većem dijelu Europe te u SAD-u boravilo u Živinicama te tom prilikom iskazali interes za dvije lokacije na kojima bi otvorili svoje objekte, piše Tuzlanski.ba.

Izaslanstvo ‘Lidla’ predvodili su predstavnici ove kompanije iz Zagreba. Distributivni centar ‘Lidla’ za područje čitave BiH će biti lociran u Sarajevu dok kada je u pitanju Tuzlanski kanton predstavnicima ‘Lidla’ najinteresantnije je za sada područje Živinica.

Upravo u Živinicama imaju u planu otvoriti čak dva objekta odnosno poslovnice koji će se prostirati na površini od najmanje 10.000 m2 ukupne površine. Izaslanstvu ‘Lidla’ koje je boravilo u Živinicama jedna od lokacija koja bi im odgovarala nalazi se uz magistralni put Tuzla-Sarajevo dok bi se drugi objekt nalazio negdje u centru.

Inače predstavnici ‘Lidla’ aktivno posljednjih mjeseci traže atraktivne lokacije u BiH na kojima bi istovremeno otvorili svoje objekte. Jedan od uvjeta da bi ‘Lidl’ u nekom mjestu otvorio svoj objekt jeste da taj grad odnosno općina broji minimlano 30.000 stanovnika. Također, od presudnog značaja kompaniji ‘Lidl’ da bi odlučili svoj objekt otvoriti u nekom gradu jeste njegova geografska pozicija, povezanost sa većim sredinama kao i tempo njegovog razvoja.

Osim Živinica ‘Lidl’ razmatra mogućnost da svoj objekt otvori i na području Brčko distrikta, prenosi Tuzlanski.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close