Qantas

Kružna linija za nostalgičare

Tijekom leta zrakoplov će obići lokacije poput sidnejske luke, Ulurua i Velikog koraljnog grebena prije povratka u Sydney.
Gospodarstvo / Tvrtke | 17. 09. 2020. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australijski avio-prevoznik Qantas objavio je danas da će organizirati sedmosatni neprekidni let iznad Australije za putnike kojima nedostaje iskustvo letenja.

Većina granica među državama i dalje je zatvorena zbog pandemije virusa korona, a jedan Boeing 787-9 Dreamliner poletjet će 10. listopada s aerodroma u Sydneyju bez drugog odredišta.

Tijekom leta zrakoplov će obići lokacije poput sidnejske luke, Ulurua i Velikog koraljnog grebena prije povratka u Sydney, prenijela je agencija DPA.

"Prije samo šest mjeseci nismo mogli ni zamisliti da nećemo moći uskočiti u avion i posjetimo obitelji u našoj zemlji ili inozemstvu. Iako mnogi i dalje ne mogu putovati u inozemstvo u ovom trenutku, svakako možemo pružiti inspiraciju za buduća putovanja na neka od najljepših oredišta u Australiji", objavio je direktor Qantas Alan Joyce.

Tijekom leta prodavat će se i suveniri vezani za Boeing 747.

Australijska agencija za potrošačka pitanja ACCC objavila je da su restrikcije uvedene u travnju dovele do pada broja avionskih putnika za 95 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Na ruti između Sydneyja i Melbournea, koja je drugi najprometniji koridor u svijetu, desio se pad broja putnika sa 742.000 u travnju 2019. na 17.000 u travnju 2020. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close