Kristalina Georgieva

Kristalina baš zna utješiti: Kaže bit će još gore!

Predsjednica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgieva izjavila je da će prognoze rasta za ekonomije, koje će objaviti ovog mjeseca, biti lošije od prethodnih.
Gospodarstvo / Tvrtke | 16. 06. 2020. u 08:00

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: APA / Kristalina Georgieva i Christine Lagarde (desno)

Predsjednica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgieva izjavila je da će prognoze rasta za ekonomije, koje će objaviti ovog mjeseca, biti lošije od prethodnih.

"Prognoza za većinu zemalja će biti revidirana prema dolje, a samo za nekoliko njih prema gore", kazala je Georgieva u obraćanju na konferenciji o ulozi MMF-a u izgradnji ekonomske stabilnosti u svijetu, održanoj putem interneta u organizaciji Instituta GLOBSEC sa sjedištem u Bratislavi.

Naglasila je kako od Drugog svjetskog rata nijedna kriza nije izazvala tako snažan efekt na globalnom nivou kao COVID-19.

Istaknula je da sve procjene govore, da će 170 ekonomija, uključujući i europske zemlje, ovu godinu završiti s nižim nacionalnim dohotkom po glavi stanovnika u odnosu na prethodne.

Podsjetila je da je izvještaj MMF-a iz travnja pokazao da je globalna ekonomija na putu da zabilježi pad od oko tri posto ove godine uslijed krize izazvane pandemijom.

"Naredne procjene objavit ćemo u lipnju i nažalost, moram kazati da će biti još gore", kazala je predsjednica MMF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close