Kad mrtvi fazani lete...

Kraj regularnog tijeka utakmice u Aluminiju: Na redu su produžeci?

Budućnost Aluminija sad je još neizvjesnija, a posve je jasno da famozni plan ponovnog pokretanja proizvodnje u tri faze nije urodio plodom.
Gospodarstvo / Tvrtke | 15. 01. 2020. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Aluminij.ba / Smireno i u fazama utakmica je privedena kraju

Nakon što su se u proteklih pola godine ispričale mnogobrojne priče o budućnosti mostarskog Aluminija, na koncu je izvjesno kako su svi preostali uposlenici Aluminija Mostar s 31.12. 2019. dobili otkaze ugovora o radu kao tehnološki višak.

Jedan broj zaposlenika dobio je otkaz ugovora o radu uz otkazni rok do 31.1.2020., kojeg sad odrađuju. Isplaćene su također i otpremnine sukladno zakonu.

Kako navode iz Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Aluminija, pregovori s Abraham grupacijom, jedinim potencijalnim investitorom, još nisu okončani.

To je i razlog otkazivanja izvanredne skupštine dioničkog društva Aluminij Mostar, zakazane za dan 17.01.2020. godine, na kojoj je trebalo donijeti odluku o zaključenu ugovora o zakupu imovine društva Aluminij d.d. Mostar sa društvom M.T. Abraham Group S.A.

Za sada nije poznato koji će biti novi termin za održavanje Skupštine dioničara, ali je najvjerojatnije da će to uslijediti početkom veljače.

Još nije imenovan novi direktor Društva, a aktualna Uprava u odlasku, čija je ostavka prihvaćena na jednoj od sjednica Nadzornog odbora u prosincu, nastavila je raditi do izbora novog direktora.

Neslužbeno saznajemo kako će Nadzorni odbor usvojiti novu sistematizaciju, koja će vrijediti nakon 31. siječnja, a prema tom bi planu trebalo biti uposleno 40 ljudi, čiji bi glavni zadatak u prijelaznom periodu trebala biti zaštita kruga tvornice i održavanje postrojenja, te najnužniji administrativni poslovi.

Vlada FBiH je početkom prosinca produžila razdoblje financijske konsolidacije Aluminija na još dvije godine, ali to nije garancija da ova tvrtka ne može ranije otići u stečaj.

Budućnost Aluminija sad je još neizvjesnija, a posve je jasno da famozni plan ponovnog pokretanja proizvodnje u tri faze nije urodio plodom. Jedan broj bivših uposlenika nekadašnjeg hercegovačkog gospodarskog diva otišao je u inozemstvo, a velika većina u međuvremenu nije pronašla rješenje za sebe na domaćem ili inozemnom tržištu rada.

Kopirati
Drag cursor here to close