Sindikat komunalnih radnika

Komunalci poručili Mostarcima: Pljačkate i sahranjujete komunalna poduzeća!

Očito će biti da su strane metle finije i bolje, da bolje metu, pa to treba i skuplje i platiti
Gospodarstvo / Tvrtke | 26. 12. 2019. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sindikat komunalnih radnika'' stoji u potpisu maila koji smo dobili na redakcijsku adresu, a u kojemu se navodi kako komunalni radnici neće dozvoliti ''da strane firme izvlače novac''!

U dopisu koji je naslovljen na sugrađane navodi se kako su se od ljetos do danas ''naslušali i nagledali raznih dušobrižnika za odlaganje smeća u Gradu Mostaru, savjeta, traženja, zahtjeva, ali nitko od njih pa niti od Vas - građana ne progovori ni jednu jedinu riječ i ne upita se: ''Da li mi građani obavljamo svoju građansku dužnost kroz redovno mjesečno plaćanje računa za odvoz i deponiranje komunalnog otpada? Da li mi građani pravilno odlažemo to smeće?''

Komunalni radnici su svojim sugrađanima odgovorili kako duguju komunalnim poduzećima ''10 milijuna maraka za neplaćanje pruženih usluga, a to u prijevodu na narodni jezik znači - da pljačkate komunalna poduzeća, rušite ih i sahranjujete. Čast i hvala onim građanima koji plaćaju naše usluge''.

Komunalni radnici okrivili su svoje sugrađane kako komunalno smeće odlažu nepravilno, kako pale i uništavaju posude za odlaganje otpada i još mnogo toga ...

''Mi smo pokušavali i pokušavamo preko vlastodržaca riješiti problem naplate, ali očito njima nije u interesu to pitanje riješiti, jer  već 15 godina pokušavaju ne činjenjem i ne pomaganjem javnih komunalnih poduzeća ista iscrpiti, baciti pod noge i dovesti privatno poduzeće - Albu iz Berlina - i tada, sigurni smo da će i naplatu od Vas građana uspješno riješiti, samo tada cijena neće biti 2,90 KM po jednom članu domaćinstva, već će biti mnogo skuplja'', navodi se dalje u priopćenju koje potpisuje Sindikat komunalnih radnika.

 

Iz Sindikata se pitaju je li možda njihovi sugrađani to i žele, ''očito će biti da su strane metle finije i bolje, da bolje metu, pa to treba i skuplje i platiti''.

''Dragi sugrađani, ipak, mi komunalni radnici sa metlom i lopatom, nećemo dozvoliti da se u Grad Mostar ubaci strana tvrtka da radi naše poslove i da Vaš i naš novac  izvlači u zemlju odakle ih naši vlastodršci dovode, jer i Vi i vlastodršci treba da znate da  taj problem ''i nas se tiče....''.  Zato vas podsjećamo, a ne molimo, pravilno odlažete komunalni otpad; da svoju građansku dužnost obavljate i  plaćate  mjesečne račune za uslugu prihvat, odvoz i deponiranje komunalnog otpada, a taj novac će biti upotrjebljen za nabavku posuda, opreme i vozila.

Dodaju kako je mjesečni iznos cijene računa, jednostavno izračunat, u visini jedne čokolade do jednog kilograma kave.

''S velikim poštovanjem, uvijek sa vama i po kiši, sjevercu, suncu i snijegu, vaši komunalni radnici grada Mostara'', stoji na kraju dopisa.

Podsjećamo kako smo objavili namjeru privatnog poduzeća ALBA da preuzme brigu o mostarskim komunalijama. Naime, kako je navedeno u pismu namjere, ALBA je srpemna uložiti vlastita sredstva u Deponiju, ali i u čišćenje grada i održavanje zelenila. 

Grad Mostar, kako nam jepotvrđeno, ne može odgovoriti na ovo pismo jer je odluka tko će čistiti grad na Gradskom vijeću. A Gradskog vijeća nema.

Kopirati
Drag cursor here to close