Nakon žalbe Sindikata

Klepić: Nije moguć dodatni povratak radnika u proizvodnju

Planom sistematizacije radnih mjesta u Aluminiju, predviđen je povratak 122 radnika u proizvodnji, dok je u administraciji 235 zaposlenika.
Gospodarstvo / Tvrtke | 16. 08. 2019. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Nadzornog odbora Aluminija Zdenko Klepić rekao je u petak nakon sastanka odbora kako nije moguć povratak više radnika u proizvodne pogone.

Naime, na sastanku Nadzornog odbora na kojemu su sudjelovali i predstavnici sindikata kao promatrači, gdje su sindikati iznijeli pritužbu na nerazmjeran broj zaposlenih u administraciji koji je veći nego onih u proizvodnji.

Klepić tvrdi da nije moguće povećanje broja radnika u prvoj fazi proizvodnje zbog financija.

''Mi smo mišljenja, sukladno planu restrukturiranja, da nije moguće da naložimo upravi da poveća broj zaposlenih, jer oni u svojim izračunima ne mogu uklaklurati više prihoda nego što imaju troškova, tako da taj dio nismo mogli naložiti'', rekao je.

Planom sistematizacije radnih mjesta u Aluminiju, predviđen je povratak 122 radnika u proizvodnji, dok je u administraciji 235 zaposlenika.

Klepić ističe kako plan sistematizacije nije loše urađen, nego su samo potrebne dodatne analize.

''Naložili su Upravi da se ponovno analiza potreba za administrativnim radnim mjestima kao i potreba za dodatnim radnim mjesta u proizvodnji'', rekao je.

Nerazmjer između administracije i proizvodnje, tvrdi Klepić, uočili su i neki članovi Nadzornog odbora, a riječ je o većem broju rukovodećih pozicija.

Klepić navodi kako bi otpremnine svim zaposlenicima trebale biti isplaćene do kraja godine.

''Naloženo je Upravi društva, od strane Nadzornog odbora, da ono što je predvidjela u planu restrukture pojača, tj. da dodatno napravi još jedan plan isplate otpremnina, gdje bi sve otpremnine bile isplaćene, recimo, od 1.9. do 31.12.'', rekao je medijima.

Navodi kako je uz plan sistematiziranja potrebno sačiniti i plan izvora financiranja, odnosno pronaći sredstava za isplatu otpremnina.

Tvrdi kako se radi na pronalasku strateškog partnera, budući da ima više potencijalnih investitora te su u tijeku su pregovori Uprave i Vlade FBiH.

Foto: Bljesak.info / Zdenko Klepić nakon sastanka Nadzornog odbora

Također, tvrdi Klepić, dogovoren je nastavak konzultacija sa Sindikatom, budući da i sindikati moraju dati zeleno svjetlo za plan restrukturiranja.

Zamolba i apel, tvrdi on, je da se do 31.8. usvoji plan restrukturiranja, kako bi se spriječili dodatni troškovi te kako bi proizvodnja započela 1. rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close