Opasnost

Kiseline i eksplozivi prijete iz Vitezita

Bez obzira na sudbinu poduzeća, taj se otpad mora dislocirati uz pomoć međunarodnih organizacija i poslati na uništavanje ili skladištenje.
Gospodarstvo / Tvrtke | 04. 11. 2019. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnji direktor poduzeća za proizvodnju naoružanja i vojne opreme "Vitezit" iz Viteza Miodrag Jovanović upozorio je na opasnost od kiseline i eksploziva u krugu te tvornice.

Jovanović je, prenosi Srna, naglasio da je neophodno daleko veću pažnju posvetiti čuvanju opasnog materijala, posebno kiselina koje su stare po 30 godina i za koje se ne zna ni sastav.

Jovanović je za Oslobođenje istaknuo kako se separacija komunalnog otpada nalazi maltene usred grada, što je protivno svim pravilima, i dodaje da se, bez obzira na sudbinu poduzeća, taj otpad mora dislocirati uz pomoć međunarodnih organizacija i poslati na uništavanje ili skladištenje.

Smatra kako identično treba učiniti i s eksplozivom koji je ostao, upozoravajući da je riječ o desetinama tona eksploziva koji je vjerojatno funkcionalan i stotinama tona eksploziva koji nije više funkcionalan.

I jedan i drugi, upozorava Jovanović, sada radnik Razvoja Poslovnog sistema "Vitezit", predstavljaju opasnost i zbog moguće prirodne nesreće, požara, krađe ili terorističkih aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close