Vrijeme je curi

Još jedan sastanak za Aluminij

Gospodarstvo / Tvrtke | 27. 12. 2019. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prethodne ponude za Aluminij nisu bile prihvatljive Vladi Federacije BiH'', rekao je Nermin Džindić, ministar energetike, rudarstva i industrije te dodao kako će biti "još jedan sastanak sa Abraham grupacijom."

"Taj model tadašnjeg načina rada u Aluminiju nije bio održiv i ekonomski isplativ. Jasno sam pokazao model koji nije dobar i način na koji može. Nakon toga smo imali nekoliko kompanija koje su došle kod nas i tražile zajedničko partnerstvo da uđu u dokumentaciju, tražili papire gospodarskog društva, da izvrše dodatne analize. Na kraju s prve dvije smo se rastali jer uvjeti koji su bili postavljeni sa druge strane Vladi Federacije za nas nisu bili prihvatljivi", rekao je za N1 ministar.

Podsjećamo, federalni premijer Fadil Novalić rekao je kako ''Aluminij ide prema stečaju'' te da to ''podrazumijeva da obveze kompanije neće opteretiti kupca''.

''U Aluminiju je zaustavljen rad. Mi imamo potencijalne partnere koji strahuju da nije stanje kako se predstavlja u knjigama'', rekao je Novalić.

Radnici će za koji dan biti proglašeni tehnološkim viškom. Obećanja suostala obećanja.

Kopirati
Drag cursor here to close