Izvještaj

Jeste li čuli za javno poduzeće MOSPORT?

Njihovi uposlenici, kojih je kako stoji u izvještaju 'uglavnom četiri', rade svakodnevno na održavanju čistoće i dezinfekcije, te na održavanju i popravci sportske dvorane.
Gospodarstvo / Tvrtke | 21. 07. 2021. u 11:05 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno poduzeće MOSPORT bavi se davanjem usluga korištenja dvorane za treniranje kao i, kako navode u izvještaju o poslovanju koje će se naći pred gradskim vijećnicima, ''održavanje natjecanja sportova sa loptom kao i individualnih sportova bilo borilačkih ili nekih drugih individualnih grana sporta''.

Njihovi uposlenici, kojih je kako stoji u izvještaju 'uglavnom četiri', rade svakodnevno na održavanju čistoće i dezinfekcije, te na održavanju i popravci sportske dvorane.

Uz sportske, dvorana se ponekad koristi i za druge kulturne i slične manifestacije.

Poteškoće u poslovanju

''Svi uposleni osim direktora imaju SSS,a direktor Amel Bajgorić VSS'', navode iz ovog javnog poduzeća.

Trenutno imaju poteškoća u poslovanju uzrokovane epidemijom COVID-19, te iz tog razloga od Grada traže povećanje godišnjih sredstava.

Trenutna mjesečna tranša koju izdvaja Sportski savez Grada Mostara od 4.200,OOKM, i prije nastupanja pandemije COVID-19, kako ističu, bila je nedovoljna za pokrivanje osnovnih troškova, minimalne plaće, grijanje, režijski troškovi...

''Smatramo da bi povećanje mjesečne tranše na iznos od 6.800,00KM mjesečno popravilo položaj MOSPORT-a i riješilo bi dosta problema'', stoji u molbi Gradu.

Povećanje troškova

Naime, uslijed pandemije COVID-19, te preporuka, ograničenja, uputa i Naredbi donešenih od strane Kriznih stožera i Zavoda za javno zdravstvo, MOSPORT nije u mogućnosti ostvarivati redovne prihode.

MOSPORT d.o.o. se održava od sredstava Sportskog saveza Grada Mostara i Univerziteta „Džemal Bijedić", koji je značajno smanjio aktivnosti uslijed nedostatka sredstava.

Također, značajno su povećani troškovi po osnovu prireme/dezifekcije dvorane, terena i tehničkih prostora (ulazi, svlačionice, hodnici, službene prostorije,...) neophodnih za odigravanje/održavanje treninga i utakmica sportskih klubova, navode u izvještaju o kojem će raspravljati na Gradskom vijeću Mostara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close