Yavuz

Jedini proizvođač PVC profila u BiH

Kompanija Yavuz jedan je od najvećih proizvođača profila u BiH i Balkanu uopće, a kapacitet s kojim raspolaže može proizvesti 50 tona profila dnevno.
Gospodarstvo / Tvrtke | 18. 09. 2019. u 13:03 Bljesak.info
Yavuz

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je 2005. godine otvorila svoju prvu tvornicu u Brčkom, danas, četrnaest godina kasnije kompanija Yavuz postala je jedna od najprepoznatljivijih kompanija kada su u pitanju PVC i ALU stolarija, profili, sobna i garažna vrata, te roletne i komarnici.

Kompanija Yavuz do sada je u BiH uložila blizu 30 milijuna KM, a zastupljeni su u gotovo svakom dijelu BiH.

Yavuz posjeduje tri tvornice u Brčkom, Srebreniku i Malom Zvorniku (Srbija) u kojima se dnevno proizvede više od 700 otvora. Kompanija posjeduje šesnaest poslovnih jedinica i to dvije u Brčkom, zatim po jednu u Srebreniku, Ljubačama, Živinicama, Kalesiji, Gračanici, Lukavcu, Maglaju, Mostaru, Vogošći, Ilidži, Visokom, Vitezu, Bihaću i Cazinu, te baucentar u Živinicama, nekoliko poslovnih jedinica u Srbiji i jednu u Njemačkoj.

Foto: PR / Kompanija Yavuz

Kompanija Yavuz jedan je od najvećih proizvođača profila u BiH i Balkanu uopće, a kapacitet s kojim raspolaže može proizvesti 50 tona profila dnevno.

''Cilj nam je izgraditi se kao vodeći proizvođač kvalitetne i inovativne PVC stolarije, te našim kupcima dati uvijek više od očekivanog. Do sada smo to postizali uvođenjem novih proizvoda u asortiman, prateći trendove u gradnji, certificiranjem proizvoda u ovlaštenim laboratorijima, stalnom edukacijom zaposlenika i odabirom dobavljača koje pokreću iste vrijednosti. U poslu nas vode stručnost, kompetencija i stalna želja za boljim i naprednijim rješenjima za naše kupce“, izjavio je Mustafa Yavuz, vlasnik kompanije Yavuz Company doo.

Foto: PR / Kompanija Yavuz

Trenutno je u kompaniji Yavuz zaposleno oko 400 zaposlenika, od čega je samo 130 njih uposleno u brčanskoj tvornici koja je izgrađena 2015. godine, a koja posjeduje 10.000 m2 zatvorenih pogona, 6.000 kvadratnih metara otvorenog prostora i prostire se na ukupnoj površini od 44.000 m2.

Tu su smješteni pogoni za proizvodnju sobnih vrata, proizvodnju PVC stolarije, proizvodnju IZO stakla,  proizvodnju PVC panela i profila.

Foto: PR / Kompanija Yavuz

Kompanija u svojoj tvornici u Brčkom proizvodi jedini bh brend PVC profila pod nazivom Bauwin, te Baufens.

Riječ je o petokomornim i sedmokomornim sustavima PVC stolarije, koji svojim karakteristikama i certifikatima ispunjavaju zahtjeve koji se očekuju od proizvođača ove vrste proizvoda.

Svi proizvodi kompanije Yavuz zadovoljavaju standarde Europske unije. U proizvodnji navedenih profila Yavuz koristi njemačku tehnologiju, dok se materijal nabavlja iz Amerike i Velike Britanije.

Kopirati
Drag cursor here to close