Studen Grupa

Jedini domaći proizvođači ulja i šećera apeliraju da se granice ne zatvaraju za repromaterijal

Iako je proglašavanje pandemije koronavirusa značajno otežalo tokove nabavke i dopreme sirovina i repromaterijala, proizvodnja u Brčkom stabilno funkcionira
Gospodarstvo / Tvrtke | 17. 03. 2020. u 09:46 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanije u sastavu Studen Grupe u Agroindustrijskom kompleksu Brčko, tvornica za proizvodnju jestivog ulja Bimal, Studen-Agrana Rafinerija šećera i Mingos-Coffee proizvodnja kave, aktivno rade na osiguravanju kontinuirane proizvodnje i stabilnog snabdijevanja svih svojih partnera.

Iako je proglašavanje pandemije koronavirusa značajno otežalo tokove nabavke i dopreme sirovina i repromaterijala, proizvodnja u Brčkom stabilno funkcionira, a snabdijevanje redovnih kupaca i partnera u Bosni i Hercegovini odvija se bez ikakvih zastoja.

”Sigurne isporuke sirovina i repromaterijala u trenutnoj situaciji ne ovise od proizvođača, ali je naša poslovna grupa poduzela sve mjere da ove dopreme, koje su preduvjet za proizvodnju jestivog ulja, šećera i kave, teku neometano, te da proizvodnje u tvornicama rade bez prekida. Postoji rizik od zatvaranja granica, te apeliramo na sve organe vlasti da osiguraju da se sirovine i repromaterijali iz okolnih zemalja i dalje isporučuju svojim partnerima, proizvođačima u BiH“ izjavila je Nataša Pucar, direktorica Korporativnih komunikacija Studen Grupe.

Brčanski Bimal je jedini domaći proizvođač jestivog ulja u Bosni i Hercegovini, dok je Studen-Agrana Rafinerija šećera jedina rafinerija šećera u zemlji.

Kopirati
Drag cursor here to close