Addiko banka

Jedan paketić za jedan osmijeh: Deveto izdanje humanitarne akcije

Akcija, koja traje već devetu godinu, humanitarnog je karaktera i organizira se sa ciljem da se bolesnoj i socijalno ugroženoj djeci i mladima uljepšaju praznični dani.
Gospodarstvo / Tvrtke | 24. 12. 2019. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uposlenici Addiko banke i ove godine nastavljaju sa akcijom "Jedan paketić za jedan osmijeh". Akcija, koja traje već devetu godinu, humanitarnog je karaktera i organizira se sa ciljem da se bolesnoj i socijalno ugroženoj djeci i mladima uljepšaju praznični dani.

Zajednički je realiziraju uaposlenici Addiko Bank dd Sarajevo i Addiko Bank ad Banja Luka, a obje banke podržavaju ovu aktivnost uposlenih na način da doniraju u ove namjene isti iznos novca koji prikupe uposlenici.

"Ove godine počinjemo sa akcijom 'Jedna paketić za jedan osmijeh' posjetom dječjim pacijentima bolnice u Mostaru. Podjelom paketića, ali i kratkim druženjem pomogli smo mališanima da barem na kratko zaborave da su u bolnici i da osjete toplinu praznika", izjavio je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke

Dodaje kako je tijekom prošlogodišnje akcije paketiće dobilo preko 300 mališana, te da je namjera zaposlenika banke da ove godine taj broj premaše.

Nakon podjele paketića u Mostaru, planirana je podjela paketića u Zenici, Gračanici, Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Banjaluci, te još nekim drugim gradovima u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close