Svečano otvorenje

Terzić: Dionica Počitelj- Zvirovići bit će izgrađena "bez obzira koliko god netko pokušavao da zaustavi taj projekt"

Gospodarstvo / Tvrtke | 28. 12. 2017. u 11:53 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''JP Autoceste Federacije BiH u 2018. godini planiraju započeti izgradnju 49 kilometara autocesta što će podrazumijevati oko 450 milijuna eura aktiviranih sredstava'', izjavio je direktor tog poduzeća Adnan Terzić prilikom službenog otvaranja novih prostorija JP Autoceste Federacije BiH u Mostaru.

Novi kilometri gradit će se na dionici od Nemile do Donje Gračanice te na dionicama Buna - Kvanj i Počitelj- Zvirovići.

Foto: Bljesak.info / Nove poslovne prostorije Javnog poduzeća Autoceste FBiH

Terzić je pojasnio kako je usvajanjem Zakona o akcizama otvoren investicijski ciklus od oko milijardu eura, od čega je 500 milijuna eura od EBRD-a, a potrebna sredstva za izgradnju spomenutih 49 kilometara autoputa bit će izdvojena iz tih sredstava.

Govoreći o tome što će biti s dionicom Počitelj- Zvirovići, s obzirom da je Europska investicijska banka (EIB) zatražila od JP Autoceste FBiH da se postupak dodjele ugovora na izgradnji te dionice ponovi, ustvrdio je kako će dionica Počitelj- Zvirovići biti izgrađena "bez obzira koliko god netko pokušavao da zaustavi taj projekt".

Foto: Bljesak.info / Nove poslovne prostorije Javnog poduzeća Autoceste FBiH

''Banka je poslala pismo, traži da se obnovi natječaj i mi ćemo to uraditi'', kazao je Terzić, pojasnivši kako Banka smatra da je došlo do povrede postupka nabavke uslijed objavljivanja povjerljivih informacija u pojedinim medijima.

Dodao je kako je ponosan na Upravu i na Komisiju za evaluaciju jer, kako je rekao, njihova evaluacija nije oborena.

Terzić je ponovio kako će prihvatiti sve ono što je EIB zatražio, uključujući i angažman eksperta koji će, o trošku Banke, pomoći Autocestama FBiH u ponovljenom postupku.

''Nama EIB treba i kad vam netko treba niste u poziciji da kritizirate i iznosite neke stvari'', zaključio je Terzić.

Govoreći o aktivnostima u prethodnom periodu, kazao je kako je do sada završeno 10 kilometara autoceste Svilaj - Odžak te da se radi na dva projekta u dužini od 7,5 kilometara na zaobilaznici oko Zenice.

Foto: Bljesak.info / Nove poslovne prostorije Javnog poduzeća Autoceste FBiH

Na svečanosti otvaranja novih prostorija Autocesta FBiH, koje se nalaze u Ulica Adema Buća 20, u bivšoj zgradi Općinskog suda Mostar, Terzić je istaknuto kako će novo sjedište poduzeća doprinijeti boljoj organizaciji i još kvalitetnijem poslovanju, s obzirom da će od sada svi uposleni biti na jednoj, a ne, kao do sada, na dvije lokacije.

Terzić je tim povodom kazao kako je objekt u koji su uselili vlasništvo Grada Mostara te da su ovim pokazali da JP Atoceste FBiH i Gradska uprava Mostara započinju suradnju koja u perspektivi, zbog velike količine radova koji treba da se dese na dionicama koridora Vc oko Mostara, ima veliki značaj.

Pozdravljajući prisutne, mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić istaknuo je kako mu je želja da Grad Mostar uistinu smjesti sve one institucije čije bi središte trebalo biti u Mostaru, izrazivši nadu da će JP Autoceste FBiH u narednom periodu izgraditi svoj objekt "gdje će biti svoji na svome i gdje će imati još bolje uvjete za rad nego što je to danas".

Kopirati
Drag cursor here to close