Kadrovska rješenja

Jadranko Puljić punomoćnik Vlade na narednoj Skupštini Cesta d.d. Mostar

Kadrovska rješenja Vlade FBiH
Gospodarstvo / Tvrtke | 25. 02. 2021. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH u četvrtak je donijela odluke o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnog konkursa za izbor i nominiranje za imenovanje člana Nadzornog odbora Sarajevo-osiguranja d.d. Sarajevo uime državnog kapitala te utvrdila tekst javnog konkursa.

Danas je dužnosti razriješen i privremeno imenovani direktor Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja zbog okončanja postupka konačnog imenovanja direktora. Također, doneseno je rješenje o imenovanju Ludviga Letice za direktora ovog instituta na period od četiri godine.

Nakon što je ranije donijela odluke o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora UNIS Ginex d.d. Goražde, uime državnog kapitala, kao i imenovanje vršilaca dužnosti članova ovog nadzornog odbora, a u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, Vlada Federacije BiH će, uime ovlaštenog dioničara Federacije BiH, podnijeti zahtjev za sazivanje Skupštine ovog privrednog društva.

Također, Vlada FBiH ovlastila je Jadranka Puljića da je u svojstvu punomoćnika zastupa na narednoj Skupštini Cesta d.d. Mostar, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

Kopirati
Drag cursor here to close