2021.

Institutional Investor svrstao Intesu Sanpaolo u sam vrh europskih banaka

Gospodarstvo / Tvrtke | 14. 09. 2021. u 15:56 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Intesa Sanpaolo na prvome je mjestu među europskim bankama prema Institutional Investitoru za 2021. godinu i najbolja je talijanska kompanija za odnose s financijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, kao i za okolišne, društvene i upravljačke (ESG) aspekte.

Za 2021. Institutional Investor dodijelio je Grupi sljedeća priznanja, Intesa Sanpaolo: najbolja europska banka i najbolja talijanska kompanija za odnose s financijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, te za ESG aspekte; Carlo Messina: najbolji CEO (glavni izvršni direktor) među europskim bankama; Stefano Del Punta: najbolji CFO (glavni financijski direktor), te Marco Delfrate: najbolji stručnjak za odnose s investitorima.

Priznanja koja dodjeljuje Institutional Investor dokaz su da međunarodna zajednica investitora iznimno cijeni Intesa Sanpaolo Grupu zbog velike posvećenosti ESG pitanjima kao i zbog kvalitete glavnog izvršnog direktora i menadžerskog tima. Ova priznanja temelje se na rezultatima opsežnog istraživanja provedenog među približno 2000 financijskih analitičara i institucionalnih investitora, a koji predstavljaju više od 900 kompanija.

Institutional Investor je vodeća nezavisna specijalizirana istraživačka kompanija s visokim ugledom među financijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, te djeluje na tržištu više od četrdeset godina.

Kopirati
Drag cursor here to close