Po džepu

Inspekcija u jednom danu napisala 277.300 KM kazni

Inspekcijskim nadzorom bili su obuhvaćeni obveznici koji se bave građevinskom, te djelatnošću priređivanja igara na sreću, ugostiteljstvom, trgovinom, proizvodnjom i prodajom kruha…
Gospodarstvo / Tvrtke | 18. 06. 2020. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH izvršili su 221 inspekcijsku kontrolu i tom prilikom otkrili 64 neprijavljena radnika, zapečatili 38 objekta, te u 115 slučaja izdali prekršajne naloge s ukupno izrečenim kaznama od 277.300 KM.

U kontrolama, izvršenim u srijedu, inspektori su kontrolirali 458 zaposlenih i tom prilikom otkrili 53 obveznika koja nisu izdavali fiskalne račune, 10 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj, te 16 objekata u kojima se djelatnost obavljala bez odobrenja nadležnog organa.

Kako je priopćeno iz Porezne uprave Federacije BiH, inspektori su izdali prekršajne naloge i zapečatili objekte jer su utvrđene nepravilnosti koje se odnose na zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja.

Inspekcijskim nadzorom bili su obuhvaćeni porezni obveznici koji se bave građevinskom, te djelatnošću priređivanja igara na sreću, ugostiteljstvom, trgovinom, proizvodnjom i prodajom kruha i peciva, te drugim uslužnim djelatnostima.

Iz Porezne uprava navode da će nastaviti provoditi kontrolu zakonitosti poslovanja poreskih obveznika i sprečavanje sive ekonomije, te pozivaju poreske obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade poslovanje i poštuju zakone.

"Ukoliko se u budućim kontrolama kod ovih poreznih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u razdoblju od šest mjeseci", upozoravaju iz Porezne uprave.

Kopirati
Drag cursor here to close