Napredak

HTC bilježi najbolje rezultate u posljednjih šest mjeseci

Nakon mjeseca loših financijskih rezultata tvrtka HTC konačno ima razloga za optimizam, u lipnju su zabilježili rast prihoda od 94,07 posto u odnosu na svibanj.
Gospodarstvo / Tvrtke | 09. 07. 2019. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednje vrijeme dosta smo pisali o nekadašnjem lideru na tržištu mobilnih telefona, tajvanskoj tvrtki HTC, u kontekstu njihove nezavidne financijske situacije.

HTC je objavio financijske rezultate za lipanj ove godine koji pokazuju prvi napredak i najbolji rezultat u posljednjih šest mjeseci. Zabilježen je rast prihoda od 94,07% u odnosu na svibanj ove godine, piše Bug.hr.

Zabilježeni konsolidirani prihodi od 46,8 milijuna američkih dolara su i dalje manji u odnosu na prihode od 71,56 milijuna dolara zabilježene u lipnju prošle godine, no vidljiv je napredak odnosno smanjenje pada prihoda u odnosu na one zabilježene prošle godine (u odnosu na kriznu veljaču kada su prihodi bili čak 76% manji u odnosu na 2018. godinu).

Za uspjeh tijekom lipnja zaslužni su tada predstavljeni novi pametni telefoni srednje klase HTC U19e (sa Snapdragon 710 čipom) i HTC Desire 19+ (s MediaTekovim Helio P35 čipom).

Za daljnji ulet HTC-a u idućim mjesecima veliku ulogu bi trebali imati novi ekonomični blockchain pametni telefon HTC Exodus 1s, konačan dolazak službene Android Pie nadogradnje na HTC U11 i U12+ modele pametnih telefona te plan o oživljavanju starog Wildfire branda mobilnih uređaja, piše Bug.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close