Nakon sastanka

Hrvatski političari će postupno zbrinuti radnike Aluminija

''Zaključak svih sudionika sastanka je da Aluminij ne ide u stečaj dok se ne sagledaju sve mogućnosti pokretanja proizvodnje ili jednog njenog dijela'', navodi se.
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 07. 2019. u 21:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prioritet u narednim aktivnostima hrvatskih političara na svim razinama vlasti u BiH kao i Nadzornog odbora, Uprave, sindikata Aluminij d.d. Mostar biti će postupno zbrinjavanje i skrb o djelatnicima Aluminija'', stoji u priopćenju za medije nakon održanog zajedničkog sastanka predstavnika sindikata i zaposlenika Aluminija, te Uprave i Nadzornog odbora s predsjednikom HNS-a Draganom Čovićem i ministricom financija Jelkom Miličević koji je jednim dijelom održan u prostorijama HDZ BiH, a nastavljen i završen u upravnoj zgradi Aluminija.

U daljnjim zaključcima se navodi kako će biti žurno zatraženo od nadležnih institucija rješavanje obveza za mirovinsko osiguranje djelatnika Aluminija što će biti prvi prioritet hrvatskim predstavnicima u vlasti.

''Zaključak svih sudionika sastanka je da Aluminij ne ide u stečaj dok se ne sagledaju sve mogućnosti pokretanja proizvodnje ili jednog njenog dijela'', navodi se u jednom od zaključaka.

Zaključak pod brojem četiri navodi kako je potrebno napraviti analizu o mogućem postupnom oživljavanju pogona koja bi se trebala realizirati u najkraćem roku, te sukladno rezultatima odlučit će se o daljnjem djelovanju i mogućem vraćanju zaposlenika u proizvodnju.

Posljednji zaključak odnosi se na odlučivanje o sudbini tvornice i djelatnika koji će biti u to uključeni, naglašeno je da se bez Nadzornog odbora i Uprave, predstavnika sindikata i zaposlenika neće donijeti nijedna odluka.

U priopćenju je na kraju izražena želja i vjera u moguće pokretanje proizvodnje i spas Aluminija zajedničkim djelovanjem svih iz Aluminija, hrvatskih i svih drugih političara na svim razinama vlasti u BiH, a posebice Vlade FBiH i Vlade RH.

Foto: Bljesak.info / Priopćenje za javnost poslano novinarima
Kopirati
Drag cursor here to close