Posao drugog ministarstva

Milićević ima svjetlo za uplatu? Hrvatski dužnosnici ne žele se miješati oko Aluminija?!

Ministrica Milićević rekla je kako se ne želi miješati u poslove resornog ministarstva industrije, ali je potvrdila da će određeni materijali biti spremni…
Gospodarstvo / Tvrtke | 15. 10. 2018. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica financija Federacije Bosne i Hercegovine Jelka Milićević nije htjela komentirati događanja u mostarskom Aluminiju, objavio je N1 koji je na Kupresu, gdje se održava sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora, pokušao dobiti ministričin komentar.

Pročitajte još

Kako je rekla u neformalnom razgovoru prije početka sjednice Predsjedništva HDZ na Kupresu, ne želi se miješati u poslove resornog ministarstva industrije, ali je potvrdila da će određeni materijali biti spremni za sljedeću sjednicu Vlade.

S druge strane, agencija Patria objavila je kako je ministrica Milićević ''dobila suglasnost federalnog premijera Fadila Novalića da uplati dio sredstava na račun Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne kako ne bi došlo do isključenja električne energije kompaniji Aluminij Mostar''.

Visokorangirani izvor Patrije iz Vlade Federacije BiH rekao je kako je ''dovoljno je da ministrica sazove telefonsku sjednicu Vlade''.

''Dobila je obećanje da će Vlada podržati da se na račun Elektroprivrede HZHB uplate interventna sredstva kako Aluminij ne bi ostao bez električne energije, dok se ne iznađe konkretno rješenje. Nepoznato je zbog čega ministrica još uvijek ne koristi te mjere'', rekao je neimenovani, za kojeg Patria tvrdi da je visokopozicionirani izvor iz federalne Vlade.

Događanja u Aluminiju nije želio komentirati ni mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, inače čelnik HDZ-a Hercegovačko-neretvanske županije, koji je kazao kako je pitanje Aluminija pitanje za više razina vlasti u Federaciji. Bešlić je tek proteklog tjedna poslao pismo podrške poduzeću.

Inače, prema nekim navodima, sjednica Vlade Federacije BiH trebala bi biti održana u petak, ali mostarsko poduzeće nema vremena do petka. Pojedine informacije pak govore kako Vlada Federacije BiH u ovom sazivu neće više ni zasjedati.

Kopirati
Drag cursor here to close