Zabrinutost za okoliš

H&M obustavio kupovinu kože iz Brazila zbog požara u Amazoniji

Glasnogovornik H&M-a ističe da većinu kože nabavljaju u Europi, tvrdeći da će zabrana tek u ograničenoj mjeri utjecati na njihovo poslovanje.
Gospodarstvo / Tvrtke | 06. 09. 2019. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brazilom trenutno haraju požari kakvi nisu zabilježeni u proteklih nekoliko godina. Od početka godine registrirano ih je više od 75 tisuća, 85 posto više nego u istom razdoblju lani

Švedski lanac trgovina odjećom Hennes & Mauritz (H&M) objavio je u petak da je obustavio kupovinu kože iz Brazila zbog zabrinutost za okoliš potaknute velikim požarima u Amazoniji.

''Zbog strašnih požara u brazilskom dijelu amazonske prašume i njihove povezanosti s stočarskom proizvodnjom odlučili smo privremeno zabraniti kupnju kože iz Brazila”, priopćili su iz švedske kompanije.

Dodaju da će zabrana ostati na snazi dok ne dobiju dok ''vjerodostojna jamstva” da proizvodnja kože neće štetiti okolišu u Brazilu.

Glasnogovornik H&M-a ističe da većinu kože nabavljaju u Europi, tvrdeći da će zabrana tek u ograničenoj mjeri utjecati na njihovo poslovanje.

Brazilom trenutno haraju požari kakvi nisu zabilježeni u proteklih nekoliko godina. Od početka godine registrirano ih je više od 75 tisuća, 85 posto više nego u istom razdoblju lani, navodi dpa.

Kritičari optužuju desničarskog brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara, skeptika kada su u pitanju klimatske promjene, da ne ulaže dovoljno napora da suzbije požare.

Kopirati
Drag cursor here to close