FERK održao redovitu sjednicu

Hercegovina: Tri dozvole za proizvodnju električne energije

Na sjednici FERK-a je usvojen zaključak kojim se odobrava provedba postupka prijenosa Dozvole za rad za proizvodnju električne energije sa „IVEX“ d.o.o. Usora na ENERGY TRADE d.o.o. Usora.
Gospodarstvo / Tvrtke | 24. 10. 2017. u 14:32 Bljesak.info
Kopirati

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na današnjoj je redovitoj sjednici izdala Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije podnositelju zahtjeva INTER d.o.o. Tešanj u proizvodnom objektu solarna fotonaponska elektrana „INTER IN 23-1“, na lokalitetu Tešanjka-Žabljak, općina Usora, predviđene godišnje proizvodnje 24,30 MWh (megavatsati).

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predmetna dozvola za rad podnositelju zahtjeva se izdaje na razdoblje od pet godina, priopćeno je iz FERK-a.

Na sjednici je usvojen zaključak kojim se odobrava provedba postupka prijenosa Dozvole za rad za proizvodnju električne energije sa „IVEX“ d.o.o. Usora na ENERGY TRADE d.o.o. Usora.

 U postupak javne rasprave upućeni su nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: ENERGY TRADE d.o.o. Usora, Fotonaponska elektrana „SOLAR-RAMA“ vlasnika Slavka Žilića, iz Prozora-Rame i GP TOMING d.o.o. Grude.

 Također, Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnositelja zahtjeva Obrt „Mirna luka“, vlasnika Željka Kozine iz Čapljine, upućen je u postupak javne rasprave.

 Zainteresirane osobe imaju mogućnost dostaviti svoje pisane komentare FERK-u na navedene nacrte dozvola do 3. 11. 2017. godine do 12 sati.

 Donesena su dva rješenja po žalbama na akte koje su donijela JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar i JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.

Kopirati