Unija neovisnih sindikata

Gašenje Aluminija je gašenje banaka, škola, bolnica, vrtića…

Unija neovisnih sindikata FBiH poručuje kako želi koračati rame uz rame s djelatnicima i Sindikatom Aluminija…
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 07. 2019. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Gašenje Aluminija ima za posljedicu gašenje banaka, škola, bolnica, vrtića, ukratko života. Danas vi, a sutra mi, najčešći je komentar običnih ljudi u Mostaru i Hercegovini. Jesu li nam zaista svima sudbina Njemačka i Irska, je li ovaj vrijedni narod to zaslužio, ima li itko da je kriv i da je odgovarao zašto je došlo do svega ovoga?'', rekao je predsjednik Unije neovisnih sindikata (UNS) Federacije BiH Josip Milić.

Naveo je kako je Aluminij srce, žila kucavica, žila života grada Mostara, cijele Hercegovine, ali i šire, priopćeno je iz UNS-a, koji je pružio potporu djelatnicima i Sindikatu Aluminija d.d. Mostar u njihovim daljnjim nastojanjima u ovoj teškoj situaciji u kojoj se našao mostarski gigant.

Iako su postrojenja ugašena i nitko sa sigurnošću ne može predvidjeti koliko će potrajati ovaj mrak, Unija neovisnih sindikata FBiH poručuje kako želi koračati rame uz rame s djelatnicima i Sindikatom Aluminija u potrazi za nekim novim svjetlom na kraju tunela.

''Ugašena je bila i tomislavgradska tvornica kablova pa se našao vizonar koji ju je kupio, oživio i vratio radnike na posao. Iskreno, svi se još nadamo sličnom scenariju i za mostarski Aluminij, nadamo se da će se naći netko s vizijom i kapitalom, pokrenuti finalnu proizvodnju i vratiti aluminijski kombinat na one dane kada je bio svijetli primjer uspješnosti'', priopćeno je iz UNS-a FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close