Aluminij

Gadžić: Nije mi poznat razlog za smjenu

Kaže kako mu nije poznat razlog za smjenu te da je početkom lipnja saznao priču o iznudi novca za zapošljavanje.
Gospodarstvo / Tvrtke | 25. 06. 2018. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Toliki dug je neistina. Tekuća obveza nije gubitak. 185 milijuna KM je naslijeđeni gubitak'', rekao je smijenjeni direktor Aluminija Mario Gadžić novinarima nakon što je Nadzorni odbor priopćio da je razriješen s dužnosti i da je imenovano novo, privremeno vodstvo tvrtke.

''Priopćeno mi je da sam razriješen. Definiranja daljnjih mojih prava nisu poznata. Svjedoci ste o inkriminirajućim informacija u koje su upleteni sindikati, a moja sudbina je na tim ljudima'', rekao je i dodao kako navedeni dug nije toliki.

''Ukupne obveze društva koje su prispjele su 182 milijuna KM prema Elektroprivredi HZHB. 196 milijuna KM je bilo. Dolaskom našim smanjen je dug. Prošle godine smo smanjili ukupne stare obveze za 17,8 milijuna KM, a u ovoj godini 28 milijuna. Uredno izmirujemo sirovine, isporučujemo metal kucima'', rekao je Gadžić i dodao kako su problemi ovog društva dugovanja naslijeđena iz prošlosti i nemogućnost društva da dođe do dodatnog kapitala, da se zaduži.

Kaže kako mu nije poznat razlog za smjenu te da je početkom lipnja saznao priču o iznudi novca za zapošljavanje.

Do osobe od koje se tražio novac došao je kaže privatnim putem te je istragu ''proveo osobno i s ovlaštenom osobom''.

''Ono što je otkriveno trebalo je biti predstavljeno nadzornom odboru i Nadzorni odbor je donio zaključke u prošli petak da će sve prijaviti nadležnim organima gonjenja i definirali su točku o smjeni i  v.d. upravi. Nisam mogao dopustiti da kao odgovorna i ovlaštena osoba stavljam potpis na nečiji ugovor a da se iza njega kriju kriminalne radnje'', rekao je Gadžić.

Kopirati
Drag cursor here to close