Zamrznuta hrana

Fortenova grupa nastavlja pregovore o prodaji kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom

Testiranjem tržišta potvrđeno je da među potencijalnim investitorima postoji snažan međunarodni interes za našu djelatnost zamrznute hrane.
Gospodarstvo / Tvrtke | 02. 11. 2020. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je primila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih društava čine Poslovno područje zamrznuta hrana, pozivom određenom broju odabranih ponuđača da započnu dubinsko snimanje, Fortenova grupa je odlučila nastaviti sa sljedećom fazom postupka prodaje.

„Testiranjem tržišta potvrđeno je da među potencijalnim investitorima postoji snažan međunarodni interes za našu djelatnost zamrznute hrane. Sve kvalificirane neobvezujuće ponude dolaze od kompanija s izvanrednim investicijskim i operativnim postignućima u prošlosti. Sretni smo što ćemo u postupak dubinskog snimanja ući s nekoliko iznimno snažnih potencijalnih partnera“, rekao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe.

„Naš krajnji cilj, povrh maksimiziranja vrijednosti, ostaje odabir strateškog partnera koji će dati najveći doprinos daljnjem razvoju Poslovne grupe zamrznuta hrana. Iako sad ulazimo u fazu dubinskog snimanja, dovršetak procesa i dalje ovisi o pronalaženju partnera koji će prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i njezinih ljudi“, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe.

„Kako bismo proaktivno postigli ciljanu kapitalnu strukturu smanjenjem zaduženosti kompanije, Fortenova grupa spremna je prodati samo jedan segment osnovne djelatnosti, koji bi potencijalno bila Poslovna grupa zamrznuta hrana. Očekujem da će postupak dubinskog snimanja biti dovršen do kraja ove godine, a svoje ćemo ljude i tržište nastaviti pravovremeno obavještavati o daljnjem razvoju događaja“, zaključio je Peruško.

Kopirati
Drag cursor here to close