Miris smilja na Balkanu

Firmi za uzgoj smilja mostarski Aluminij uplatio više od 300.000 KM

U 2019. godini, iako su imali uplate od Aluminija u vrijednosti većoj od 320 tisuća maraka, tvrtka Helichrysum - Hercegovina prijavila je samo 91 tisuću maraka prihoda.
Gospodarstvo / Tvrtke | 07. 07. 2020. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Aluminij.ba / Prepoznatljivi znak mostarskog Aluminija

Financijska policija zabilježila je u svom izvješću i tvrtku Helichrysum-Hercegovina iz Čitluka kojoj je Aluminij d.d. Mostar prošle godine od siječnja do kolovoza isplatio 326.570 KM.

Pišući o ovom zanimljivom dobavljaču nekadašnjeg aluminijskog diva, portal Žurnal navodi da im do objave teksta iz Helichrysum-Hercegovine nisu odgovorili kako je firma koja se bavi proizvodnjom smilja i eteričnog ulja postala dobavljač Aluminija.

Helichrysum - Hercegovina osnovana je u rujnu 2016. godine, a prema financijskim podatcima koje je ova firma dostavila Financijsko-informatičkoj agenciji FBiH (FIA) od 2016. do 2020. godine, imala je ukupne prihode  oko 100 tisuća maraka.

Foto: Zurnal.info / Isplate dobavljačima Društva Aluminij Mostar

U 2016. godini ova tvrtka nije imala prijavljen prihod, u 2017. i 2018. godini imala je oko 5 tisuća maraka godišnjeg prihoda i poslovala je s gubitkom. Od osnivanja imaju samo jednog zaposlenika.

U 2019. godini, iako su imali uplate od Alumija u vrijednosti većoj od 320 tisuća maraka, ova firma prijavila je samo 91 tisuću maraka prihoda.

Jedan od suvlasnika tvrtke, piše Žurnal, je uposlenik Federalne uprave civilne zaštite, a njegova supruga navedena je kao kontakt osoba na web stranici firme.

Zašto uplate od Aluminija nisu prikazane kao prihod u financijskim izvještajima ove firme, portalu Žurnal nije odgovoreno.

Kopirati
Drag cursor here to close