EU tržište prepoznalo kvalitet domaćeg lidera u industriji grijanja

Kompanija ThermoFLUX iz Jajca već duži niz godina nudi asortiman kamina i kotlova na pelet, čiji su kvalitet prepoznali i kupci na evropskom tržištu.
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 09. 2020. u 07:05 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kamini na pelet danas ne predstavljaju samo predmet koji daje određenu količinu toplotne energije domu, već mu daju i dekorativnu komponentu, te stvaraju opuštajući ambijent. Kako bi kupcima pružili najbolje i uspješno spojili praktično s komfornim, kompanija ThermoFLUX iz Jajca već duži niz godina nudi asortiman kamina i kotlova na pelet, čiji su kvalitet prepoznali i kupci na evropskom tržištu. Sva testiranja kotlova i kamina se vrše na Tehničkom univerzitetu u Beču (TU Wien), što dodatno potvrđuje njihov kvalitet proizvoda, uz činjenicu da se mnogi od proizvoda nalaze i na listama državnih poticaja u nekoliko zemalja EU. Tako se ThermoFLUX kamini i kotlovi mogu naći u domovima u Makedoniji, Hrvatskoj, Srbiji, Austriji, Sloveniji, Njemačkoj, Grčkoj, Kosovu, Portugalu, Danskoj, Belgiji, Italiji, Latviji, Španjolskoj, sa tendencijom daljeg širenja prodajne mreže. Od male kompanije iz Jajca, koja je započela s poslovanjem 2007. godine, ThermoFLUX je danas lider u industriji i jedan od rijetkih konkurenata iz BiH na EU tržištu.

Zahvaljujući suvremenoj tehnologiji i dugogodišnjem iskustvu, ThermoFLUX je razvio inovativna rješenja koja usklađuju zaštitu okoliša, smanjenu potrošnju i maksimalno iskorištenje energenta, u skladu sa strogim EU standardima. Tome svjedoče i dva nova proizvoda u njihovoj premium ponudi, kamini Agnes i Adele, koji predstavljaju spoj italijanskog dizajna, kojeg potpisuje dizajner Cesare Monti, i tehnologije kompanije Firevision Austrija. Ova dva kamina atraktivnog izgleda će svakom domu pružiti toplu atmosferu, uz ugodan i nezaboravan prizor plamena kroz staklena vrata.

Kamini i kotlovi ovog domaćeg lidera industrije grijanja su nagrađivani dizajnerskim priznanjem na najvećem svjetskom sajmu, ISH u Frankfurtu. Osvajanje nagrade za dizajn Design Plus, je pružilo priliku ovoj domaćoj kompaniji da odbrani kvalitet bh. proizvoda i dobije priznanje za svoje izvanredne proizvode.  Sve to je dokaz zašto su upravo ThermoFLUX kamini i kotlovi na pelet lideri u svojoj industriji, kako u BiH, tako i šire.

Smatramo da su naši nagrađivani proizvodi samo dokaz da i jedna domaća kompanija iz BiH može osmisliti i proizvesti proizvode vrhunskog dizajna i kvalitete, na što smo jako ponosni. Naši kupci, kako iz BiH, tako i širom EU, nas motivišu da nastavimo istim tempom, u razvoju i proizvodnji inovativnih rješenja za grijanje na pelet, te da u njihove domove donesemo vizualno atraktivne i tehnološki napredne kamine i kotlove.“, izjavila je Katarina Ladan, voditeljica komercijalnog odjela kompanije ThermoFLUX.

Minimalizam i elegancija u dizajnu, te proizvodnja na visokom tehnološkom nivou, ThermoFLUX su stavili daleko ispred konkurencije u industriji grijanja,  čime su kupcima pružili domaću proizvodnju kamina i kotlova na pelet, sa dokazanim kvalitetom i velikom potražnjom van granica Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close