Reagiranja

Elektroprivreda tvrdi: Sve nabavke su po zakonu

U priopćenju se navodi kako je rad EPHZHB-a je javan i transparentan, a temelji se na zakonima, internim aktima i Planu poslovanja koji usvaja Nadzorni odbor i Skupština Društva.
Gospodarstvo / Tvrtke | 12. 02. 2018. u 10:03 Bljesak.info
Kopirati

''Sve nabave sastavni su dio Plana poslovanja te su provedene sukladno Zakonu'', priopćeno je iz Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar koja tvrdi kako ''pojedini mediji smišljeno i kontinuirano grubo obmanjuju javnost, zlonamjernim pisanjem i plasiranjem podataka u krivome kontekstu''.

''JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar je profitabilno javno poduzeće koje proizvodi, distribuira i prodaje električnu energiju, a ne 'živi na račun poreznih obveznika' kako to neki sarajevski mediji smišljeno pišu'', navodi s eu reagiranju na objavu portala Žurnal o javnim nabavkama u ovom poduzeću.

U priopćenju se navodi kako je rad EPHZHB-a  je javan i transparentan, a temelji se na zakonima, internim aktima i Planu poslovanja koji usvaja Nadzorni odbor i Skupština Društva.

''Puno važnije od onoga što pišu pojedini mediji nam je pozitivno posljednje revizorsko izvješće i poslovni rezultati koje postižemo. Iako je iza nas najlošija hidrološka godina od kada postojimo, zahvaljujući  mjerama štednje koje Uprava kontinuirana poduzima, JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar je stabilno poduzeće koje i u najlošijoj hidrološkoj situaciji posluje pozitivno. I unatoč svemu u prvome kvartalu tekuće godine puštamo u rad  VE Mesihovina koja je prva vjetroelektrana u Bosni i Hercegovini vrijedna 82 mil. EUR-a'', navelo je poduzeće.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati