Otvoreno tržište

Predstavljeni osnovni postulati snabdijevanja električne energije

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Javno poduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine organizirali su danas u Travniku edukacijsko-konzultativni sastanak predstavnika JP EPBiH sa poslodavcima sa područja Srednjobosanskog kantona.
Gospodarstvo / Tvrtke | 28. 03. 2019. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Javno poduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine organizirali su danas u Travniku edukacijsko-konzultativni sastanak predstavnika JP EPBiH sa poslodavcima sa područja Srednjobosanskog kantona.

Cilj sastanka je predstaviti  predstavnicima kompanija  osnovne informacije o tržišnom snabdijevanju električnom energijom i aktualnim trendovima na tržištu, kao i razmotriti mogućnosti unapređenja poslovno-partnerskih odnosi između članica UPFBiH i Elektroprivrede BiH.

Edukacijsko-konzultativni sastanci u organizaciji UPFBiH i JP Elektroprivreda BiH omogućavaju predstavnicima javnih i privatnih kompanija da kroz direktne razgovore razmijene stavove, iskustva, ukažu na moguće probleme  o snabdijevanju električnom energijom, ali i dogovore modalitete mogućnih partnerstava. Prvi takav sastanak održan je u Zenici prošli tjedan, a nakon današnjeg sastanka u Travniku, sastanci će se u narednom periodu održati i u Tuzli, Jablanici, Bihaću, Goraždu i Sarajevu.

''Današnji sastanak u Travniku, kao i prethodni u Zenici, pokazao je da su ovakvi susreti i razmjena informacija korisni kako za članice Udruženja poslodavaca FBiH, tako i za predstavnike JP Elektroprivreda BH. Na ovim sastancima i jedni i drugi dobivaju precizne i točne informacije, u prilici su direktno otkloniti određene nesporazume i uvezati se kako bi u budućnosti direktno surađivali i brže i efikasnije rješavali sva otvorena pitanja. Predstavnici kompanija posredovanje UPFBiH, od sada se direktno mogu obraćati JP Elektroprivreda BH sa upitima i dobiti odgovor u najbržem mogućem roku. Organiziranjem ovih edukacijsko-konzultativnih sastanaka želimo upoznati svoje članice sa najnovijim trendovima i uvjetima na tržištu električne energije u BiH. Na ovaj način želimo potaknuti saradnju poslodavaca i EPBiH u pravcu zajedničkog djelovanja na rješavanju svih potencijalnih i postojećih problema koji se javljaju ili mogu javiti u snabdijevanju električnom energijom. Zahvaljujemo JP EPBiH čije je rukovodstvo prepoznalo značaj ovakvog načina djelovanja i pobližeg upoznavanja njihovih najvećih korisnika sa stanjem i trendovima na tržištu električne energije'', istaknuli su iz Udruženja poslodavaca FBiH.

JP Elektroprivreda BiH na području Srednjobosanskog  kantona ima oko 59.000 kupaca od čega su krajem prošle godine njih tisuću bili tržišni kupci, odnosno, oni koji su dobrovoljno izabrali snabdjevača. Oko 53.000 kupaca na području SBK su domaćinstva, a ostalo čine kompanije, gospodarska društva, institucije, obrti itd.

JP Elektroprivreda BiH kao najveći proizvođač električne energije u BiH sa godišnjom proizvodnjom višom od 7000 GWh,  edukacijskim ciklusom čija provedba je planirana u sedam gradova na području FBiH  koje je u nadležnosti JP Elektroprivreda BiH,  nastoji učvrstiti i unaprijediti poslovne odnose sa svojim dugogodišnjim kupcima u uvjetima otvorenog tržišta električne energije i ponuditi informacije o mogućnostima uspostave poslovne suradnje sa potencijalnim  partnerima.

''Predstavnici JP Elektroprivreda BiH su u kontekstu dešavanja posljednjih nekoliko mjeseci, a u vezi sa ugovaranjem snabdijevanja električnom energijom, predstavnicima gospodarskih subjekata sa područja Zeničko-dobojskog kantona, predstavili osnovne postulate snabdijevanja u novim okolnostima koje podrazumijeva otvoreno tržište električne energije. U razgovoru s gospodarstvenicima tretirani su modaliteti međusobne suradnje i načini za  njihovo unaprijeđenije s ciljem osiguravanja kvalitetnijih uslova za funkcioniranje na otvorenom tržištu'', kazala je Midheta Kurspahić, glasnogovornica JP Elektroprivreda BiH.

Edukacijski ciklus za gospodarstvenike koji organizira Elektroprivreda BiH zajedno sa Udruženjem  poslodavaca jedan je od vidova društveno odgovornog djelovanja kompanije, kojim se potiču procesi od općeg interesa i značaja za ekonomski napredak  društva u cjelini.

Kopirati
Drag cursor here to close