Razgovori u Aluminiju

Domaći mediji ostali bez informacija: Davanje izjava novinarima iz Hrvatske gledali preko ograde

Novinari su nakon višesatnog čekanja uskraćeni za informacije o ovom sastanku.
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 07. 2019. u 20:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bh. novinari su nakon višesatnog čekanja ispred Aluminija ostali uskraćeni za informacije. Tako su izjave za medije koje su se očekivale nakon sastanka dobili samo novinari hrvatske Nove TV.

Čović bez izjava: Svi su krivi

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon sastanka sa predstavnicima Uprave i malih dioničara mostarskog Aluminija, otišao je bez izjava za medije.

Članovi Sindikata i Nadzornog odbora ostali su i na drugom sastanku u Aluminiju nakon što su se sastali sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i federalnom ministricom financija Jelkom Miličević te su, iako su obećali, bh. novinarima uskratili pravo na davanje informacija.

"Ovo su ljudi iz medija koji su cijeli dan proveli čekajući rješenje za Aluminij. Da bi o tome izvijestili javnost. Među kojoj su i radnici, njihova rodbina, prijatelji, Aluminijevi poslovni partneri itd. Itd... Nakon cijelog dana čekanja na sastanku čelništva HDZ-a, federalne dopremijerke, Uprave Aluminija i sindikata odluče dati izjavu Novoj TV iz Hrvatske. Odmah da kažem da nije stvar u toj kući koju vrlo respektiram niti jako dragim kolegama iz Dubrovnika. Nego u tome što se domaćim medijima uopće nisu obratili. Mi smo tu izjavu evo gledali preko ograde. Je li to odnos prema bh. javnosti!? Nije iznenađenje. Samo nakon cijelog dana, jedno veliko razočaranje. Tu su ekipe Al Jazeere, BHRT-a, FTV-a, N1, Nove BH, dopisništva HRT-a Mostar, Avaza, Faktora, Bljeska, Klixa... Uspjeli smo ipak doznati da konkretnog rješenja nemaju!!!", napisao je na svome Facebook profilu novinar Al Jazeera Balkans Ivan Pavković.

VIDEO | Uhićenja pred HDZ-om, radnici gađali Čovićev automobil

Dvije osobe privedene su nakon manjeg izgreda i obračuna sa policijom na prosvjedu radnika Aluminija ispred zgrade HDZ-a BiH u Mostaru.

Podsjetimo, Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon sastanka sa predstavnicima Uprave i malih dioničara mostarskog Aluminija, otišao je bez izjava za medije.

Zdenko Klepić, predsjednik Nadzornog odbora, za hrvatsku Novu TV postaju je kazao kako je prvi cilj zbrinuti radnike te ponovio da nema riječi o stečaju.

"Ako gledamo pomoć koju je pružila Vlada Republike Hrvatske preko Čovića i Plenkovića, njima ide zahvala za sve što su učinili. Znate kakva je politika u BiH, a hrvatska politika u manjina. Ali svi smo krivi jer nismo uspjeli osigurati nastavak poslovanja. Slika je obećavajuća i nadanja postoje za sve uposlenike", rekao Klepić.

Romeo Biokšić, predstavnik Sindikata, rekao je kako krivaca ima mnogo za ovakvu situaciju, no kako su najmanji krivci radnici.

Foto: Bljesak.info / Bez ulaska u Aluminij
Kopirati
Drag cursor here to close