Financijska policija

Dodatni novac za analizu poslovanja Aluminija

Inače, Vlada je u srpnju ove godine Financijskoj policiji naložila za provjeru stanja poslovanja te načina trošenja novca.
Gospodarstvo / Tvrtke | 03. 10. 2019. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH donijela je odluku za davanje 10 tisuća maraka Finansijskoj policiji FBiH kako bi nastavila nastavak nadzora poslovanja mostarskog Aluminija, priopćeno je u četvrtak iz federalne Vlade.

Vlada FBiH, kako navode prihvatila je informaciju Finansijske policije o nedostatku sredstava u njenom proračunu za realizaciju izvanrednog zahtjeva Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar za nadzor nad poslovanjem Aluminija d.d. Mostar.

On Finansijske policije traži se da prikupi podatke, obavijesti i dokumentaciju koja upućuje na moguća kaznena dijela koja su imala uticaj na poslovni rezultati, a u konačnici dovela do obustave proizvodnje u ovom gospodarskom društvu.

Inače, Vlada je u srpnju ove godine Financijskoj policiji naložila za provjeru stanja poslovanja te načina trošenja novca.

''Također je zaključkom Vlade FBiH od 31.7.2019. godine Finansijskoj policiji FBiH naloženo da izvrši nadzor ili uvid u finansijsko-materijalno, vanjskotrgovinsko i devizno poslovanje

Aluminija d.d. Mostar, izvrši kontrolu svih novčanih tokova, ugovora i računa, s posebnim osvrtom na sve prilive i odlive sredstava od posljednjeg nadzora ove policije do 10.7.2019. godine, odnosno do dana gašenja proizvodnje'', priopćeno je.

Temeljem te ranije informacije i mišljenja Federalnog ministarstva financija, Vlada Federacije BiH je dala suglasnost da se Finansijskoj policiji FBiH, s ciljem nesmetanog završetka izvanrednih aktivnosti, na ime nedostatnih sredstava za troškove dodijeli 10.000 KM iz sredstava Tekuće rezerve Vlade Federacije BiH za 2019. godinu.

Federalno ministarstvo financija, tvrde, je zaduženo da pripremi prijedlog odluke o izdvajanju ovih sredstava.

Inače, ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, rekao je kako je održan sastanak između predstavnika Vlade i uprave Aluminija sa arapskim investitorima.

Iz mostarske tvornice u srijedu su demantirali taj navod, tvrdeći da Uprava Aluminija nije sudjelovala na takvom sastanku.

Kopirati
Drag cursor here to close