Koristite cekere

DM prestaje s podjelom malih besplatnih plastičnih vrećica

Naime, kako bi se reducirala upotreba tankih plastičnih vrećica, koje se u prosjeku koriste svega 12 minuta, dok njihova razgradnja traje nekoliko stotina godina, dm uvodi nove mjere kojima želi potaknuti zaštitu okoliša i stimulirati kupce.
Gospodarstvo / Tvrtke | 06. 08. 2019. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još svega šest dana kupci u dm trgovinama će moći besplatno preuzeti male plastične vrećice prilikom kupovine, jer od 12. kolovoza dm ih trajno povlači iz svoje ponude!  

Naime, kako bi se reducirala upotreba tankih plastičnih vrećica, koje se u prosjeku koriste svega 12 minuta, dok njihova razgradnja traje nekoliko stotina godina, dm uvodi nove mjere kojima želi potaknuti zaštitu okoliša i stimulirati kupce na savjesnu kupovinu. U prodaji će i dalje ostati čvršće plastične vrećice namijenjene višekratnoj upotrebi.

''Kao predvodnik primjene suvremenih praksi održivog razvoja dm je prvi prodajni lanac u našoj zemlji koji je još 2012. uveo prodaju plastičnih vrećica umjesto besplatne podjele. Zabrinuti činjenicama i brojkama koje ukazuju kako u Bosni i Hercegovini godišnja potrošnja plastičnih vrećica iznosi više od milijardu komada, dok se na mjesečnoj razini troši sto milijuna, odlučili smo se za novi korak koji za cilj ima da zajedno s našim kupcima doprinesemo zaštiti okoliša i očuvanju prirode”, izjavila je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga kompanije dm drogerie markt BiH i dodala kako u dm-u kupci mogu imati “ceker za cijeli život”, jer u bilo kojoj dm trgovinama svoj dotrajali dm platneni ceker uvijek mogu besplatno zamijeniti za novi.

Kako bi ozvaničili početak ovih promjena, dm će na dan 12. kolovoza svima koji obave kupovinu u iznosu od 20 KM i više poklanjati ceker UČINIMO SVJESNO. Ova dm-ova inicijativa dio je društveno-odgovornih praksi koje velike kompanije širom svijeta realiziraju s istim ciljem, a to je redukcija plastičnog otpada. S obzirom da se plastične vrećice razgrađuju stotinama godina, onemogućuju tako i razgradnju organskog otpada koji se u njima deponira. Stoga je edukacija i poticanje stanovništva na korištenje alternativnih rješenja jedan od načina smanjenja zagađenja okoliša. „Ekološke katastrofe u BiH ali i svijetu čiji smo svjedoci iz godine u godinu nas zabrinjavaju ali i služe kao vodič za predstojeće aktivnosti društvene odgovornosti koje će biti usmjerene na ekologiju i podršku očuvanju prirode u našoj zemlji. Iskreno se nadamo da će i kupci pronaći smisao i slijediti našu misiju, a mi ćemo se potruditi da i našu ponudu dodatno obogatimo proizvodima koji su dobri za čovjeka i okoliš“, dodala je Isaković.

U dm trgovinama širom BiH kupci već sada mogu pronaći širok izbor proizvoda prirodne kozmetike, organske hrane, proizvoda za domaćinstvo čiji su sastojci i proizvodnja u skladu s ekološkim standardima. 

Osim što će trajnom ponudom “dm cekera za cijeli život” pomoći svojim kupcima da što prije razviju navike korištenja cekera umjesto plastičnih vrećica, kako bi ih dodatno stimulirao na zaštitu okoliša, od 12. kolovoza dm pokreće i društveno odgovornu inicijativu {ZAJEDNO} za bolje sutra kojim će podržati inicijative kupaca za uređenja okoliša i unaprijeđenje života stanovnika u njihovim lokalnim zajednicama.

Kopirati
Drag cursor here to close