Vlasnik Violete

Ćorluka: Davanja na plaće u BiH su veća nego bilo gdje na svijetu

Istaknuo je da je spas u novim zapošljavanjima, no smatra da se ne mogu svi gospodarstvenici jednako baviti razvojem i konkurentnošću.
Gospodarstvo / Tvrtke | 12. 03. 2018. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sigurno je da su problem i ogromna opterećenja na plaće, koja bi trebalo smanjiti. Davanja na plaće su veća nego bilo gdje na svijetu i tu je odmah konkurentnost ugrožena, jednako kao i investicije. Država bi više naplatila kada bi u BiH bio veći broj zaposlenih, a ne veća davanja po zaposlenom'', izjavio je za Radio Sarajevo vlasnik grudske tvrtke Violeta Petar Ćorluka.

Istaknuo je da je spas u novim zapošljavanjima, no smatra da se ne mogu svi gospodarstvenici jednako baviti razvojem i konkurentnošću.

Foto: Bljesak.info / Petar Ćorluka

''Tržište u BiH se, nažalost, smanjuje. Ljudi se sve više iseljavaju. Rađa se i manji broj djece. Nama promet mora rasti da bi mogli zapošljavati nove ljude i da bi mogli investirati u nove projkte, tehnologije, linije'', mišljenja je Ćorluka.

Radio Sarajevo navodi da je tvrtka Violeta osnovana 2001. godine, a nakon više od 16 godina zapošljava više od 900 radnika u 13 poslovnica u BiH i Hrvatskoj te raspolaže asortimanom većim od 200 različitih proizvoda u 15 higijenskih kategorija.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close