Ulaganja

Coca-Cola kupila Bambi

Bambi je osnovan 1967. godine kao tvornica dječjeg keksa, a veliku popularnost stekao je proizvodnjom Plazma keksa.
Gospodarstvo / Tvrtke | 18. 02. 2019. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Coca-Cola HBC započela je preuzimanje vodeće srpske konditorske kompanije Bambi od fonda Mid Europa Partners za 260 milijuna eura, priopćeno je danas iz kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Konačan sporazum će biti definiran kroz završna usuglašavanja, a očekuje se da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu ove godine.

''Naša strateška namjera je da ova akvizicija omogući kompaniji nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regiji, kao i mogućnost proširenja u komplementarne kategorije proizvoda'', navedeno je u priopćenju.

Glavni izvršni direktor kompanije Coca-Cola HB Zoran Bogdanović rekao je kako akvizicija predstavlja izvrsnu priliku za stvaranje dodatne vrijednosti za kompaniju, kupce i dioničarem objavila je Srna.

''U naš postojeći portfolij vodećih brandova napitaka dodat ćemo potrošačima dobro poznate, komplementarne brandove, kao i inovativne vještine i znanja'', rekao je Bogdanović.

Bambi je osnovan 1967. godine kao tvornica dječjeg keksa, a veliku popularnost stekao je proizvodnjom Plazma keksa.

Od 2015. godine novi vlasnik kompanija Bambi je investicijski fond Mid Europa Partners iz Londona, zajedno s koinvestitorima.

Kopirati
Drag cursor here to close