Samo što nije...

Čekanje direktora u Mostaru

Mostarska poduzeća kao da više miruju u ovom prijelaznom periodu u kojem se samo šuška o velikim transferima nego što su bila mlitava u vrijeme kad se nepostojanjem Gradskog vijeća pravdao nerad.
Gospodarstvo / Tvrtke | 14. 10. 2021. u 13:46 B.J. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

''Važno i da krenu s radom nove uprave poduzeća, koje će jasno komunicirati predstojeće aktivnosti i početak rada'', rečeno je iz Grada Mostara na upit o početku naplate parkiranja kojom su neki mediji htjeli preplašiti Mostarce.

I mostarski je gradonačelnik, na sastanku s jednim izaslanstvom, govorio o ''aktivnostima i projektima koje su u tijeku i koje kane se poduzeti i realizirati, a sve sa ciljem kako bi se nadoknadio zaostatak koji je Mostar imao u gotovo svim segmentima zbog neodržavanja izbora''.

No, mostarska poduzeća kao da više miruju u ovom prijelaznom periodu u kojem se samo šuška o velikim transferima iz drugih u direktorske fotelje nego što su bila mlitava u vrijeme kad se nepostojanjem Gradskog vijeća pravdao nerad.

Čini se kako trenutni direktori mostarskih poduzeća čekaju da se napokon riješe svojih funkcija i da njih i zaostale radove i repove nerada prepuste nekome drugom.

Jedino što se zna je da su održane sjednice skupština gradskih poduzeća i da se dugo raspravlja o ljudima koji će biti smješteni na direktorske pozicije na pola godine nakon kojih će, oni koji zadovolje, preuzeti potpuni mandat. Oni bi, rečeno je, trebali biti birani po sposobnosti a ne podobnosti, iako samo naivni mogu vjerovati u nešto takvo.

Video: MOSTAR Cvrči friški asfalt na Aveniji

Do tada Mostarci gledaju kako voda izbija na ulicama i kako 55 posto vode negdje odlazi iz sustava. Gledaju kako se smeće čisti kako se čistilo u vrijeme kad je postojalo opravdanje u praznoj Vijećnici, kako mostarske linije javnog prijevoza ostaju isprekidane a da iz zračne luke lete samo obećanja a slijeću novci za preživljavanje.

Čeka se i izvještaj o kvaliteti boje koja se sipa mostarskim ulicama i koja misteriozno iščezava preko noći i ugovoreni radovi koji ne počinju ili se razvlače. Čeka se i provođenje povijesne odluke o naplati parkinga u Mostaru jer se, nakon posuđenih pola milijuna maraka poduzeću, rokovi pomjeraju, a sve miriše i na natezanje s policijom koja ne želi raditi posao naplate kazne na parkinzima u vlasništvu grada. Komunalni redari se ne viđaju, inspektori nisu laki na olovkama, a kažnjeni subjekti ismijavaju Grad i njegove odluke.

Jasno je da nije lako ''presvući'' grad ni izvana ni i iznutra. Izvana je toliko toga zapušteno, a iznutra su ljudi zaštićeni slovima o državnoj službi pa ih se ne može otjerati tek tako.

No, napokon izabrana mostarska vlast, natjerala je građane da odmahnu još jednom. Iako tvrdi da se ipak nešto radi, to se slabo vidi i još se zapinje za repove bezvlašća.

S druge strane, građani su očekivali preokret preko noći i vlast je trebala prvo pomesti grad izvana a onda zamahnuti kadrovskom metlom ma koliko se trubilo da se prvo ne može bez drugog. I obrnuto.

Bliži se godinu dana od povijesnog popunjavanja Vijećnice i, kad se podvuče i povuče crta, malo toga će ostati u stavci urađenog. Osim dizanja ruku i primanja k znanju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close