Najbolji od najboljih

Čapljina: 50 tvrtki generira 62% prihoda i 61% od ukupne dobiti

Od ukupnog broja aktivnih čapljinskih tvrtki, 24,7% ih je bonitetno izvrsnih, što je iznad bh. prosjeka.
Gospodarstvo / Tvrtke | 03. 04. 2019. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od ukupnog broja aktivnih čapljinskih tvrtki, 24,7% ih je bonitetno izvrsnih, što je iznad bh. prosjeka. One generiraju 62% prihoda i gotovo 61% od ukupne dobiti čapljinskih tvrtki, a zapošljavaju više od 50% zaposlenih u Čapljini. Čapljinske tvrtke imaju skoro 245 milijuna KM prihoda, preko 13 milijuna KM dobiti i zapošljavaju više od 1.600 zaposlenika. Najviše ih je u grani djelatnosti trgovina na veliko i malo.

Ovo je istaknuto danas na poslovnom susretu kojeg su organizirali Grad Čapljina i tvrtka ”Bisnode”, a koji je održan u vinariji ''Vina Zadro'' u Domanovićima.

Tema poslovnog susreta, koji se već dugi niz godina održava u Domanovićima, bila je ”Poslovanje i bonitetna izvrsnosti čapljinskih gospodarstvenika”.

Kako su istaknuli organizatori, druženje s predstavnicima najboljih kompanija grada Čapljine bila je odlična prilika da se pokažu službeni poslovni rezultati, da se svi prisutni upoznaju sa naporima Grada u kreiranju pozitivnog okruženja te da se povežu sa privatnim sektorom.

Osim toga svi posjetitelji mogli su bolje upoznati moderne alate koji odgovaraju zahtjevima današnjeg tržišta.

”Ovo je još jedan od načina da grad Čapljina iskaže podršku gospodarstvenicima grada i istakne napore ove institucije u kreiranju što boljeg poslovnog okruženja i napretka gospodarstva ove regije. Biti bonitetno izvrstan jedno je od rijetkih međunarodnih priznanja kojim čapljinski gospodarstvenici dokazuju svojim potencijalnim partnerima svoju odgovornost i kvalitetno vođenje kompanija s kojom trebaju poslovati”, izjavio je gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić.

Damir Sokolović, koji je održao prezentaciju o bonitetno izvrsnim tvrtkama i predstavio podatke o Čapljini i HNŽ, pohvalio je čapljinske gospodarstvenike.

''Vi koji ste danas tu najbolje znate kako je raditi i ispunjavati obaveze, a ovaj certifikat neka vam bude samo poticaj da radite i dalje ovako, jer se ovaj certifikat ne može kupiti - on se samo može dobiti zbog izvrsnih rezultata'', rekao je Sokolović.

Inače, kako je istaknuto, bonitetna izvrsnost definira natprosječnu bonitetnu vrijednost poslovnog subjekta, a Certifikat bonitetne izvrsnosti je potvrda dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada koji certificirane kompanije svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, stavljajući ih u ravnopravan položaj sa kompanijama iz EU, jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i kriteriji.

Čak 56 kompanija iz Čapljine bonitetno je izvrsno, a certifikat bonitetne izvrsnosti danas su preuzeli Kala-Komerc d.o.o., Promex d.o.o., Bakalar-Komerc d.o.o., Dalmata d.o.o., Metalinvest CO d.o.o., Vita Vi d.o.o., Misir d.o.o., Ineo d.o.o., Crem Caffe Sušac d.o.o., Beton Perutina d.o.o., Graditeljstvo Matić d.o.o., OB Produkt d.o.o., Sjemenarna Agro d.o.o., G&L Commerce d.o.o., Valjan Servis d.o.o., Njivice d.o.o., Igris d.o.o., Šutalo-Trade d.o.o., Feršped d.o.o. i Dominant d.o.o.

Kopirati
Drag cursor here to close