Farmacija

Bosnalijek postao suvlasnik Pharmameda

Gospodarstvo / Tvrtke | 24. 09. 2017. u 09:30 D.L.
Kopirati

Najveća farmaceutska tvrtka u Bosni i Hercegovini Bosnalijek postala je suvlasnik Pharmameda. Skupština društva Pharmamed d.o.o. Travnik donijela je odluku i dala suglasnost o prihvaćanju udjela Bosnalijeka u vlasničkoj strukturi ove farmaceutske kuće.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspjeha na ruskom i drugim inozemnim tržištima i najava o skorom ulasku na potentno tržište Turske, Bosnalijek naglasak stavlja i na investicije u domaće tvrtke te širi paletu svojih proizvoda.

''Sada se stvara odlična prilika i za Pharmamed da u sinergiji sa Bosnalijekom svoje proizvode plasira na brojna tržišta na kojima je Bosnalijek već dokazao kvalitetu i visoke standarde. Uvjereni smo kako će ovo biti poticaj daljnjem razvoju farmaceutske industrije u BiH'', ističe direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović.

Ovo je, navodi Uzunović, tek početak realizacije vrlo ambicioznih planova menadžmenta Bosnalijeka.

''U proteklom razdoblju istraživački i razvojni tim Bosnalijeka je radio na projektu inovativnog proizvoda na bazi neuropeptida. Obećavajući rezultati kliničkih ispitivanja i klinička iskustva nam daju podstrek da nastavimo u ovom pravcu, a najveće ohrabrenje je svakako pozitivno iskustvo pacijenata u čiju terapiju je uključen lijek za multiplu sklerozu koji je registriran u BiH'', kaže Uzunović.

Kopirati