Veliki igrači

BMW otima Audiju sponzorstvo FC Bayerna: Platit će 800 milijuna eura

Audi je u međuvremenu postao i Bayernov dioničar, koji drži nešto više od osam posto vlasništva (8,33 posto udjela u vlasničkoj strukturi FC Bayern München AG), ali će s to BMW otkupiti i priskrbiti si pravo suodlučivanja u upravi bavarskog kluba.
Gospodarstvo / Tvrtke | 08. 03. 2019. u 11:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Automobilski div BMW platit će Bayernu 800 milijuna eura kroz novi sponzorski ugovor za narednih deset godina. Na taj će način tvrtka iz Münchena ''izbaciti'' Audi s mjesta glavnog sponzora na dresu Bayerna. Audi je glavni sponzor FC Bayerna već 17 godina.

Audi je u međuvremenu postao i Bayernov dioničar, koji drži nešto više od osam posto vlasništva (8,33 posto udjela u vlasničkoj strukturi FC Bayern München AG), ali će s to BMW otkupiti i priskrbiti si pravo suodlučivanja u upravi bavarskog kluba. Ovaj posao trebao bi se najkasnije završiti 2025. godine.

"Obje strane već su prošle godine potpisale pismo namjere", kazao je tim povodom Edmund Stoiber, predsjednik Nadzornog odbora Bayerna, piše poslovni magazin Manager.

Budući da Audi s Bayernom ima važeći ugovor do 2025. godine, vode se pregovori o tome da se proizvođač luksuznih automobila iz Ingolstadta iz tog posla povuče prijevremeno, kako bi BMW čim prije započeo svoje sponzoriranje Bayerna.

Kao što je poznato, Audi posluje u sastavu Volkswagen koncerna i jedan je od najuspješnijih proizvođača automobila, kako po pitanju vrhunskih tehnoloških rješenja, sigurnosti, dizajna i ekološke prilagođenosti automobila koji dolaze iz njegovih tvornica.

Nije poznato koji su razlozi izlaska Audija iz sponzorskog paketa FC Bayerna.

Kopirati
Drag cursor here to close