Zbog povrede patenata

BlackBerry podnio tužbu protiv Facebooka, Instagrama i WhatsAppa

BlackBerry je nakon višegodišnjih, neuspješnih dijaloga na kraju odlučio tužiti Facebook, Instagram i WhatsApp zbog povrede patenata.
Gospodarstvo / Tvrtke | 08. 03. 2018. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kanadski posrnuli div, BlackBerry odlučio je podnijeti tužbu protiv Facebooka, Instagrama i WhatsAppa. Razlog tužbe je navodna povreda patenata od strane navedene trojke.

Prema navodima tužitelja, oni su zadnjih godina vodili niz bezuspješnih dijaloga s Facebookom. Kako isti nisu urodili plodom, jedino što im je preostalo je tužba kako bi zaštitili svoju intelektualnu svojinu. Tekst cijele tužbe možete proučiti OVDJE.

Naime, jedna od jačih strana BlackBerryjevih mobitela bio je BBM (BlackBerry Messenger) koji je na siguran način omogućavao razmjenu poruka i fotografija među korisnicima. Kako Instagram i WhatsApp imaju istu svrhu BBM je postao suvišan, piše Bug.hr.

Facebook je sa svojih 2 milijarde aktivnih korisnika na mjesečnoj bazi odavno postao vodeća društvena mreža u svijetu, a na istom su putu i WhatsApp sa svojim 1,5 milijardi korisnika i Instagram s više od 800 milijuna korisnika.

Na tužbu su iz Facebooka reagirali izjavom kako tužba pokazuje u kakvom se stanju nalazi BlackBerryjevo poslovanje vezano uz Messaging. Facebookovci smatraju kako je BlackBerry prestao s inovacijama te sada žele oporezivanjem zaraditi na tuđim. Naravno, najavili su borbu.

Kopirati
Drag cursor here to close