Austrijska tvrtka

BHANSA: Najavljeni rezovi, a kupila se oprema od 2 milijuna maraka

Tvrtka će bh. agenciji nabaviti, instalirati i pustiti u rad sustav za govornu komunikaciju, što uključuje dva sustava za govorne komunikacije sa sustavima za njihovo snimanje.
Gospodarstvo / Tvrtke | 30. 06. 2020. u 20:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) dodjeljuje ugovor za komunikacijski sustav, vrijedan više od dva milijuna maraka.

Kako je u utorak objavljeno na Portalu javnih nabava, ugovor se dodjeljuje austrijskoj tvrtki 'Frequentis Ag' iz Beča.

Tvrtka će bh. agenciji nabaviti, instalirati i pustiti u rad sustav za govornu komunikaciju, što uključuje dva  sustava za govorne komunikacije sa sustavima za njihovo snimanje.

Sustavi će biti uspostavljeni u  na dvije različite lokacije Jedinici prilazne i aerodromske kontrole letenja  (JPAKL) u Sarajevu i Mostaru.

Podsjećamo, direktor BHANSA-e Davorin Primorac, kazao je medijima kako situacija u Agenciji zbog pandemije teška, ali uprava BHANSA-e već poduzima konkretne mjere kako bi održala financijsku ravnotežu i pripremila se za predstojeće razdoblje.

Izmjene Financijskog plana Agencije za ovu godinu su urađene, rezovi su neizbježni, te će, ističe Primorac, kroz smanjenja rashoda, odgode investicija i drugih obveza za kasnija razdoblja BHANSA uštedjeti oko 23 milijuna KM u ovoj kritičnoj godini.

Njegov zamjenik, Nudžeim Rečica, kazao je pak ranije, da je Agencija problemima s kreditom EBRD-a, jer nisu u mogućnosti uplatiti ratu kredita koja iznosi 1,5 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close