U borbi protiv koronavirusa

BH Telecom donira milijun maraka za nabavku respiratora

Odlukom Nadzornog odbora BH Telecoma d.d. Sarajevo, na inicijativu Uprave BH Telecoma ovogodišnja sredstva donacija u iznosu od 1 milijun KM
Gospodarstvo / Tvrtke | 18. 03. 2020. u 16:10 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlukom Nadzornog odbora BH Telecoma d.d. Sarajevo, na inicijativu Uprave BH Telecoma ovogodišnja sredstva donacija u iznosu od 1 milijun KM će zbog trenutne epidemiološke situacije u BiH biti usmjerena za hitnu nabavku respiratora i druge medicinske opreme kliničkim centrima, kantonalnim i općim bolnicama.

U trenucima širenja zaraze koronavirusom ova donacija je od iznimne važnosti za zdravstvene ustanove u našoj zemlji jer su respiratori najpotrebniji aparati koji nedostaju u našim zdravstvenim ustanovama. Smatramo da svi gospdoarski subjekti treba da ulože maksimalne napore kako bi se prevazišla trenutna situacija, navode iz ove kompanije. 

Podsjećamo da je BH Telecom d.d. Sarajevo i 2014. godine donirao 1 milijun KM za sanaciju šteta prouzročenim poplavama na području FBIH.

Također, osim planirane donacije, BH Telecom je već realizirao i niz drugih aktivnosti u cilju zaštite korisnika i zaposlenika.

Pozvali su na intenzivno korištenje digitalnih servisa i stavili na raspolaganje svoje tehnološke resurse za kvalitetno odvijanje online nastavnog procesa.

Kopirati
Drag cursor here to close