Nema se razumijevanja

Bez najave banka ukinula minus radnicima Aluminija

Iako se u rješavanju problema nakon gašenja tvornice govorilo o dogovoru s bankama, danas su radnici iznenađeni odlukom banke da im se zabrane minusi na karticama.
Gospodarstvo / Tvrtke | 06. 09. 2019. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jedna banka danas se ponijela zvjerski prema radnicima'', kaže za Bljesak.info jedan djelatnik Aluminija navodeći kako je banka danas, bez ikakve najave, ukinula minus radnicima  bez obzira jesu li potpisali ugovor o otkazima ili su odlučili produžiti radni odnos s tvornicom.

Iako se u rješavanju problema nakon gašenja tvornice govorilo o dogovoru s bankama, danas su radnici iznenađeni odlukom banke da im se zabrane minusi na karticama.

Krizno vijeće Aluminija ranije je poručili kako će od banaka tražiti ''maksimalno razumijevanja za kreditne i druge obveze koje zaposlenici Aluminija imaju'', tad su naveli kako je bitno, s obzirom na brojnost pogođene populacije od oko 900 obitelji, postići najveću moguću relaksaciju na tomu planu.

Da postoji problem s bankama za Avaz je to potvrdio i Romeo Biokšić, od danas bivši predsjednik Sindikata “Aluminija”, nakon što se našao u grupi onih koji su označeni kao tehnološki višak i nakon što je danas potpisao ugovor o otkazu.

''Pojedine banke su, čak, nekim kolegama uzeli sredstva s računa za kreditna zaduženja, što je nedopustivo. To su uradili iz jedne banke, a o svemu smo obavijestili Upravu da poduzmu neke korake, jer, ovo je, zaista apsurdna situacija da su banke, praktično, jedva dočekale uplatu otpremnina da se automatski namire'', ogorčen je Biokšić.

Inače, proces potpisivanja otkaza još traje, a svi radnici koji su tehnološki višak trebali bi dobiti otpremnine.

Kopirati
Drag cursor here to close