BH. proizvod

'Autotech' konstruirao liniju za proizvodnju 120. 000 kirurških maski na dan

Iz kompanije "Autotech BH" poručuju da su već u razgovorima s partnerima iz Srbije i Slovenije, ali žele dati priliku i lokalnim investitorima da se uključe, kako bi ovo u potpunosti bila bh. inovacija i bh. proizvod.
Gospodarstvo / Tvrtke | 05. 04. 2020. u 13:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija "Autotech BH" je uradila konstrukciju proizvodne linije koja bi mogla proizvesti 120.000 troslojnih kirurških maski u 24 sata.

''Od svog osnivanja do danas, nastojali smo podići svijest šire društvene zajednice o prednostima automatizacije u proizvodnji. Kao pionir u nekim oblastima robotike i automatizacije u BiH, kompanija 'Autotech BH', na neki način, ima i odgovornost da iskoristi znanja našeg tima u pravcu nečega što je zajednički društveni interes. Ulagali smo u obrazovanje mladih inženjera, sada imamo generaciju sjajnih stručnjaka koji su odgovorili na trenutne potrebe - uradili smo konstrukciju proizvodne linije koja može, oslonjena na domaće kapacitete, proizvesti 120. 000 kirurških maski za 24 sata. Za finalizaciju ovog projekta sada nam je potreban partner-investitor sa kojim ćemo ovu konstrukciju prenijeti iz planova u stvarnost'', poručio je direktor kompanije Seudin Softić.

Iz kompanije "Autotech BH" poručuju da su već u razgovorima s partnerima iz Srbije i Slovenije, ali žele dati priliku i lokalnim investitorima da se uključe, kako bi ovo u potpunosti bila bh. inovacija i bh. proizvod.

''Sada je vrijeme da bosanskohercegovački poduzetnici ulože svoj novac, znanje i resurse u kreiranje odgovora na pandemiju COVID-19. Imamo ljude, imamo veliku šansu i vjerujem da svojim djelovanjem možemo utjecati na to koji scenarij čeka Bosnu i Hercegovinu po pitanju širenja virusa COVID-19. Na tom putu, neko treba samo ostati kod kuće, ali mi, inženjeri i ljudi koji znaju iskoristiti napredne tehnologije, možemo napraviti veći iskorak. Hajde da to uradimo zajedno i da pokažemo da BiH može napraviti nešto za sebe, spasiti živote i okrenuti stvari, što se kaže, u našu korist'', zaključio je Softić, priopćeno je iz USAID Projekta "Diaspora Invest"

"Autotech BH" sudjeluje u razmjeni dobrih praksi i povezivanju kompanija sa širom društvenom zajednicom s ciljem prenošenja konstruktivnih rješenja i prijedloga, kao reakcije poslovne zajednice na pandemiju virusa COVID-19, kampanje koju je pokrenuo USAID Projekt "Diaspora Invest".

Kopirati
Drag cursor here to close