Großebersdorf

Austrijska financijska policija kontrolirala distributivni centar Amazona

Tijekom kontrole, policija je uzela podatke o 174 uposlenika iz 36 kompanija koje surađuju sa Amazonom i uvidjela da je došlo do 49 kršenja zakona o radu.
Gospodarstvo / Tvrtke | 19. 02. 2020. u 11:20 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema medijskim izvještajima iz Austrije, 63 službenika iz austrijske financijske policije izvršili su kontrolu u distributivnom centru američke kompanije Amazon u Großebersdorfu u utorak, pri čemu su uzeli izvještaje o uposlenicima i provjeravali statuse zaposlenih, kao i podatke o prethodnim zaposlenjima.

Kontrola nije bila usmjerena na Amazon i nema službene istrage protiv ove kompanije. Kontrola je više fokusirana na kompanije koje Amazon koristi za dostavljanje paketa iz distributivnih centara.

Tijekom kontrole, policija je uzela podatke o 174 uposlenika iz 36 kompanija koje surađuju sa Amazonom i uvidjela da je došlo do 49 kršenja zakona o radu. Međutim, financijska policija istražuje oko 500 uposlenika iz kompanija za dostavu.

Austrijsko Savezno ministarstvo financija procijenilo je da kompanije za dostavu duguju ukupno oko 385.000 eura kroz poreze i naknade, a većina se odnosi na neprijavljivanje radnika ili neplaćanje poreza za radnike.

Amazon je surađivao sa financijskom policijom i priopćio je da očekuje da će njihovi podizvođači poštovati zakone o radu. Pored toga, kompanija navodi da će poduzeti mjere protiv podizvođača koji krše zakone i propise poslovanja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close