Nakon pregovora

Aluminij mora živjeti do kraja godine: Arapi nude dovoljno novca i dovoljno volje

Kako je rekao ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić predstavnici arapskih ulagača rekli su kako žele napraviti detaljnu analizu poduzeća te onda predložiti model.
Gospodarstvo / Tvrtke | 04. 07. 2019. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Postoji dovoljno novca i dovoljno volje'', rečeno je nakon što su predstavnici multinacionalne firme WAQT Trade LLC, sa sjedištem u Dubaiju, održali pregovore s Vladom Federacije BiH oko preuzimanja Aluminija.

Kako je rekao ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić predstavnici arapskih ulagača rekli su kako žele napraviti detaljnu analizu poduzeća te onda predložiti model.

''Imali smo radni sastanak s potencijalnim investitorom Emirates Aluminium. Dva predstavnika su došla i govorili o tome gdje vide Aluminij. Glencore je rekao svoje, mi smo rekli svoje, očekujemo nastavak sutra. Što se tiče Emirates Aluminiuma koji u sebi ima dvije velike korporacije, jako veliko iskustvo, globalno tržište, predloženi koncept jeste da se uradi financijska i tehnička analiza'', kazao je Džindić.

Pregovarat će sa svim vlasnicima i svim dužnicima a naglasili su kako su radnici i njihovo iskustvo najveća vrijednost ovog poduzeća.

Potom bi, rekao je ministar, napravili trogodišnji pa desetogodišnji plan poslovanja. Naglasio je kako nema financijskog uvjetovanja.

Na pitanje favoriziraju li se arapski investitori, ministar je rekao i kako je pregovor s Glencorom bio jako dobar te da ne može reći koja je ponuda bolja.

Arapski ulagači, kako je rekao ministar, rade s tvrtkama kao što su Jaguara, BMW te onima iz zrakoplovne industrije, a osim proizvodnje, bave se i reciklažom aluminijskih proizvoda. Obećali su povećanje proizvodnje za 100 posto.

Video: Džindić : Do kraja godine partner za Aluminij ili kraj poslovanja

Podsjećamo, švicarski Glencore poslao je pismo Upravi Aluminija i prijedlog koji je prihvatljiv i Vladi Federacije BiH te je vrlo izgledno da se sutra nastavlja proizvodnja, doznaje portal Bljesak.info nakon sastanka predstavnika radnika i Nadzornog odbora s resornim ministarstvom u Vladi Federacije BiH.

Pregovori će se, rekao je, nastaviti.

''Aluminij mora preživjeti nekako do nove godine'', rekao je Džindić i dodao kako do tada treba naći partnera s malim uvjetima ili se poduzeći piše kraj.

Kopirati
Drag cursor here to close