Ministar Džindić

Nema trećeg: Partner ili stečaj Aluminija

''Sljedeći zaključak je da uprava pripremi eventualne modele privatizacije ili eventualnog pronalaska strateškog partnera'', rekao je ministar.
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 06. 2019. u 13:29 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva su moguća scenarija za Aluminij: Pronalazak strateškog partnera, što je bliža opcija, a druga opcija je stečaj, kazao je danas ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić povodom situacije s mostarskim Aluminijem.

''Ja sam jutros održao sastanak s Upravom i Nadzornim odborom i saslušali smo probleme. Donijeli smo neke zaključke, prvi je da ćemo u ponedjeljak održati sastanak sa premijerom Novalićem i ministrima iz Vlade FBiH. Do ponedjeljka je uprava dobila zadatak da donese sve dokumente što smo do sada uradili u Aluminijskom kombinatu. Efekti i koristi od revizije koju smo naručili i platili od sredstava Vlade FBiH sa prijedlozima revizije'', rekao je Džindić.

''Drugi zaključak su efekti i koristi od ulaska u financijsku konsolidaciju, obzirom da smo 2018. godine proširili uredbu i Aluminij ubacili u program konsolidacije. Sljedeći zaključak je da uprava pripremi eventualne modele privatizacije ili eventualnog pronalaska strateškog partnera'', rekao je i dodao kako očekuje da će ti zaključci ''biti u ponedjeljak na stolu''.

Na novinarsko pitanje što to u konačnici znači za Aluminij, kazao je kako je revizija završena, da proces revizije nije bio nimalo lagan, što je sveobuhvatna revizija zbog situacije sa Aluminijem.

''Ja ću u ponedjeljak poslije sastanka održati press i te zaključke ćemo svima dati. Dva moguća scenarija: Pronalazak strateškog partnera, što je bliža opcija, a druga opcija je stečaj'', rekao je ministar, prenio je N1.

Podsjećamo, Elektroprivreda HZHB dala je Aluminiju rok za plaćanje električne energije koja je isporučivana s odgodom plaćanja. No, budući da je rok istekao, Aluminiju je poručeno da će s mreže biti isključen u nedjelju u ponoć.

Kopirati
Drag cursor here to close