Skupština

Aluminij: Sastanka još nema, a nitko neće u fotelju

Iz Aluminija kažu da će do 17. siječnja na poslu ostati još oko 20 radnika i isto toliko zaposlenika koji osiguravaju imovinu društva.
Gospodarstvo / Tvrtke | 06. 01. 2020. u 15:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština društva Aluminija zakazana za 17. siječanj vjerojatno je otkazana, objavila je državna televizija pozivajući s ena izvor iz mostarske kompanije.

Kako razlog odgode sastanka BHRT navodi da Vlada Federacije i kinesko-izraelski investitor još nisu održali najavljeni sastanak.

''Priča o spašavanju Aluminija zapela je na uvjetima koje je investitor postavio pred Savjet ministara Bosne i Hercegovine i Vladu Federacije BiH. U međuvremenu, preostalim radnicima krenuo je otkazni rok, te bi kao tehnološki višak trebali dobiti otkaze uz otpremnine'', navodi BHRT.

Iz Aluminija kažu da će do 17. siječnja na poslu ostati još oko 20 radnika i isto toliko zaposlenika koji osiguravaju imovinu društva. Njihova sudbina nakon tog datuma ostaje neizvjesna.

''Drugi je problem što nakon ostavke direktora Aluminija Dražena Pandže Društvo traži njegovog nasljednika, ali kako nam otkriva naš izvor iz ove kompanije, trenutno nema zainteresiranih kandidata'', navodi BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close