Skupština

Aluminij priznao loš plan i Vladi šalje novi

Na Skupštini je usvojena odluka o nastavku rada Društva Aluminij d.d. Mostar, sukladno Zakonu o gospodarskim društvima.
Gospodarstvo / Tvrtke | 23. 09. 2019. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na temelju odluke Nadzornog odbora Društva Aluminij, danas je u Mostaru održana izvanredna Skupština dioničkog društva Aluminij Mostar.

Na Skupštini je usvojena odluka o nastavku rada Društva Aluminij d.d. Mostar, sukladno Zakonu o gospodarskim društvima.

Kako je priopćeno iz tvrtke, odluka o nastavku rada Društva Aluminij, usvojena na današnjoj izvanrednoj Skupštini, sadrži zahtjev iz Zaključka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine sa 190. sjednice održane 12.9.2019. godine, da se Vladi FBiH dostavi "realan i provodiv Plan restrukturiranja Privrednog društva Aluminij d.d. Mostar, koji će sadržavati sve potrebne elemente za održivo poslovanje".

Foto: PR / Sa Skupštine Aluminija

Na današnjoj skupštini imenovana su na četverogodišnji mandat tri člana Nadzornog odbora ispred državnog kapitala, a to su prof. dr. sc. Zdenko Klepić, Igor Planinić i Vedran Smiljanić.

Skupština je usvojila i Odluku o razrješenju dva člana Odbora za reviziju, kao i Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Društva, te je na kraju usvojen pročišćeni tekst Statuta gospodarskog društva Aluminij.

Naime, Vlada FBiH usvojila je 12.9. informaciju o sazivanju izvanredne Skupštine gospodarskog društva Aluminij d.d. Mostar i zatražila da u predloženi dnevni red bude uvršteno i zaduženje Upravi i Nadzornom odboru tog društva da, u roku od 30 dana, Vladi dostavi realan i provediv plan restrukturiranja Aluminija.

Nakon sjednice, ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić kazao je kako je plan restrukturiranja Aluminija, koji došao pred Ministarstvo, štur i urađen na neprofesionalan način.

Kopirati
Drag cursor here to close