Bez pomaka

Aluminij opet ostaje bez struje!

Uprava Društva intenzivno radi na premošćivanju trenutačnoga stanja i rješavanju pitanja novoga opskrbljivača…
Gospodarstvo / Tvrtke | 12. 06. 2019. u 11:30 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zaključno s nedjeljom, 16. lipnja 2019. godine, Elektroprivreda HZHB prestaje biti Aluminijevim opskrbljivačem električnom energijom'', potvrđeno je za Bljesak.info iz ovog poduzeća koje, nakon nekoliko mjeseci ''primirja'' ponovno ulazi u velike probleme.

Rečeno nam je kako Uprava Društva intenzivno radi na premošćivanju trenutačnoga stanja i rješavanju pitanja novoga opskrbljivača kako bismo izbjegli bilo koji od mogućnih crnih scenarija.

''Time osiguravamo dodatni prostor vlasnicima, u prvomu redu Vladi FBiH kao najvećemu pojedinačnom suvlasniku Aluminija, za konačno jasno opredjeljenje o proglašenju Aluminija poduzećem od strateške važnosti i postupanju sukladno tomu statusu, u prvomu redu misleći na aktiviranje Aneksa 8 na Sporazum koji smo s Vladom potpisali još 2013. godine, kada je vlasnički udio Vlade FBiH uvećan za 20 posto'', navode iz Aluminija za Bljesak.info.

Podsjećamo, u listopadu i studenom prošle godine odvijala se prava drama s opskrbom električnom energijom.

Neovisni operater sustava (NOS BiH) isključivao je Aluminij s naponske mreže kao upozorenje za dugovanja, a održavani su i prosvjedi radnika te je mijenjan nadzorni odbor  firme. Situacija sa strujom se smirila kad je Skupština Elektroprivrede HZHB donijela na sjednici u Mostaru Odluku o opskrbljivanju električnom energijom Aluminija d.d. Mostar za cijelu 2019. godinu, i to s odgodom plaćanja. No, ugovor je potpisan na pola godine pa će, ako ne padne neki novi dogovor, Aluminij biti isključen s mreže 16. lipnja u ponoć.

Kopirati
Drag cursor here to close