Pandža optimističan

Aluminij očekuje pomoć Vlade

Nakon što je prije desetak dana imenovan nasljednikom dosadašnjeg direktora Maria Gadžića, Pandža je otvorio pregovore s predstavnicima Aluminijevog sindikata.
Gospodarstvo / Tvrtke | 04. 07. 2018. u 09:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako na dan 31. svibnja akumulirani gubitak mostarskog Aluminija iznos 217 milijuna, a ukupne obveze 343 milijuna maraka, novoimenovani vršitelj dužnosti direktora Aluminija Dražen Pandža optimističan je i vjeruje u budućnost tvrtke.

''Ulažemo ogromne napore u održavanje maksimalne operativnosti u proizvodnomu procesu, kao i u oporavljanje ugrožene tvorničke reputacije među poslovnim partnerima. Krucijalno je da smo u stanju kupcima jamčiti urednu isporuku ugovorenih količina metala, a dobavljačima nastavak izmirivanja obveza onim intenzitetom kojim to možemo u ovomu trenutku podnijeti'', kazao je Pandža u intervjuu za sarajevsko Oslobođenje.

Istaknuo je kako će aktualna uprava iskoristiti sve raspoložive ljudske i intelektualne kapacitete Aluminija, s ciljem održavanja proizvodnoga procesa i rješavanja nagomilanih obveza.

Pandža je najavio skorašnji sastanak s predstavnicima Federalne vlade od kojih očekuje pomoć u rješavanju problema.

''Ovaj je saziv Vlade Federacije Bosne i Hercegovine dosta pridonio rješavanju problema Društva, te se nadamo kako će se naša suradnja nastaviti odvijati u tom smjeru. Ono što je bitno, trebali bismo uskoro imati prvi službeni sastanak s predsjednikom Vlade, njegovim timom i resornim ministrom, a tada ćemo znati više o daljnjim koracima'', kazao je Pandža.

Nakon što je prije desetak dana imenovan nasljednikom dosadašnjeg direktora Maria Gadžića, Pandža je otvorio pregovore s predstavnicima Aluminijevog sindikata.

''Iskazanom voljom za rješavanjem nagomilanih problema i spremnošću na kompromise s obje strane, uspjeli smo sporazumno riješiti tri od ukupno sedam točaka, zbog kojih je i organiziran nedavni štrajk upozorenja, odnosno najavljen drugi. Dogovorili smo način preraspoređivanja invalida druge kategorije, potom žurno popunjavanje nedostajućih djelatnika u proizvodnim pogonima te prijedlog rješavanja isplate jubilarnih nagrada. Nastavljamo pregovore i oko četiri preostale točke, a neki su rokovi već naznačeni, tako da sam optimistom što se tiče suradnje sa sindikatom '', zaključio je Pandža.

Kopirati
Drag cursor here to close