Igra skrivača

Aluminij ne zna za sastanak s Arapima na kojem ih je 'vidio' ministar

Iz mostarske tvornice su naveli kako ''Uprava Društva Aluminij niti u jednome trenutku nije izbjegavala suradnju s Vladom FBiH''.
Gospodarstvo / Tvrtke | 02. 10. 2019. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava Aluminija demantira navode energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića navodeći kako nije nazočila sastanku s arapskim investitorima koji ministar spominje.

''S arapskim investitorima je razgovarala Vlada FBiH, ministarstvo i Uprava Aluminija. Tada je, dan iza toga, potpisan Sporazum o neširenju informacija. Komplet set dokumenata je predan kompaniji koja je radila analizu, nakon analize je obišla kompaniju da dade ponudu'', riječi su ministra Džindića izrečene u utorak pred novinarima.

''Mi u svojoj evidenciji nemamo podatke koji bi ukazivali da smo se sastajali s investitorima iz UAE, posredovanjem Vlade FBiH. Posredovanjem i uz prisutnost predstavnika Vlade Federacije BiH nazočili smo sastanku s grupom investitora koju je predvodio Glencore i također jednom sastanku s predstavnicima GFT Group London.  Ukoliko se radilo o nekom sastanku na kojem predstavnici Uprave Aluminija nisu bili, a ministar Džindić je eventualno pobrkao taj sastanak s nekim drugim, bilo bi dobro da zajednički utvrdimo činjenice'', navode iz Aluminija.

Naveli su kako ''Uprava Društva Aluminij niti u jednome trenutku nije izbjegavala suradnju s Vladom FBiH''.

''Dapače, na tome kontinuirano inzistiramo, i to ne samo nakon gašenja struje Aluminiju, nego i u razdoblju koje je tome prethodilo. Ujedno želimo istaknuti kako ne možemo ulazi u motive zbog kojih ministar Džindić koristi svaku priliku kako bi negativno govorio o planu restrukturiranja Aluminija, koji je, naglašavamo, u izradi u suradnji s ministarstvom i Vladom, te smatramo kako radne verzije ne bi trebalo komentirati u javnosti, a posebice ne unaprijed osuđivati. S naše strane i dalje ćemo se držati profesionalnih kodeksa i obveza koje smo kao menadžment preuzeli, a ostali sudionici u procesu restrukturiranja Aluminija također bi trebali voditi računa o svome dijelu obveza prema ovom zahtjevnom i važnom projektu'', priopćio je Aluminij.

 

Osim navoda da su Arapi vraćeni s kapije, Džindić je rekao kako Aluminij kada treba pomoć - Vladu FBiH predstavlja kao većinskog vlasnika, a kada im ne treba, i kada trebaju donijeti odluku bez Vlade FBiH - onda je manjinski vlasnik.

''Što se tiče plana reorganizacije on je štur i urađen neprofesionalno. Traže 25 milijuna KM bez ijednog ugovora, podugovora, analize i slično. Takav plan ne možete uraditi, a da to ne preskočite. Urađen je plan na 23 slajda, a sve možete napisati na dvije stranice. Nabrojali smo elemente koji trebaju biti sastavni dio novog plana i on bi mogao uspjeti. Nažalost, od ovog plana nema ništa", pojasnio je.

Kopirati
Drag cursor here to close